Dünyanın en güçlü mikrop öldürücü bitkisi! Kaldırımda bile yetişiyor! Duyan kova kova topluyor

Dünyanın en güçlü mikrop öldürücü bitkisi! Kaldırımda bile yetişiyor! Duyan kova kova topluyor

Dünyadaki en güçlü mikrop öldürücünün kuzukulağı olduğunu biliyor muydunuz? Faydalarını duyunca kova kova toplayacaksınız. İşte Kuzukulağının faydaları

Yüksek oranda C vitamini içeren kuzukulağı otu birçok hastalığın tedavisinde yararlıdır. Yüksek lifli olması nedeniyle bağırsakların daha iyi ve daha verimli çalışmasına yardımcı olur. Çiğ olarak tüketildiği zaman kan şekerini düşürür.

Tıbbi bir bitki özelliğine sahip olan kuzukulağı otu ateş düşürücü etkiye sahiptir. Böylelikle ateşli hastalığa tutulmuş olanların iyileşmesine yardımcı olur. Kurutulmuş köklerinden yapılan çay içilince safra ve idrar söktürücü yönleri meydana gelir.

kuzukulagi.jpeg

EGZAMA, DİŞ SAĞLIĞI GİBİ PEK ÇOK FAYDASI VAR

Taze yapraklarından hazırlanan karışım egzama gibi deri hastalıkları ve yanık durumları üzerinde olumlu yönde etkilidir. Kuzukulağı cilt lekeleri üzerinde etkilidir. Bitki ezilerek hazırlanan maskeler cilde uygulandığı zaman gelişme görmek mümkündür.

Diş ve ağız sağlığı yönünden büyük yarar sağlar. İskorbüt isimli ciddi bir ağız hastalığının tedavisinde kuzukulağı ile yapılan tariflere başvurulur. Tedavi edilmediği takdirde sıkıntı yaratan bu hastalığın yok edilmesi için kuzu kulaklı besinler yemek iyi bir seçim olur.

Kuzukulağı tohumları anne sütünü arttırmaya destek olur. Böylelikle bebeklerin gelişimi de daha iyi biçimde meydana gelir. Zayıflatma yönü sayesinde bitkinin eklendiği tarifler diyet listesinde bulunabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN