Kahvaltı yapmak için en doğru saati açıkladılar! Hangi öğün ne zaman yenmeli? Uzmanlar faydasıyla beraber açıkladı

Kahvaltı yapmak için en doğru saati açıkladılar! Hangi öğün ne zaman yenmeli? Uzmanlar faydasıyla beraber açıkladı

Düzenli bir şekilde öğün atlamadan aynı saatte yemek yemenin sağlık açısından birçok faydası bulunmakta. Uzmanlar sağlıklı kilo vermek için bu konunun önemine vurgu yaparken, kahvaltı yapmak için en doğru saat açıklandı. Bu konuda araştırıma yapan İspanya'nın Murcia Üniversitesi'nin yayınlandığı sonuç ise epey şaşırtıcı oldu. İşte detaylar...

Uzmanlar, aynı saatlerde yemek yeme alışkanlığı kazanmanın oldukça önemli olduğunun altının çiziyor. Fakat, yoğun iş temposu ve farklı sebeplerle birçoğumuz bunu uygulayamıyoruz. Öğün saatlerinin yanı sıra öğün atlamamakta oldukça önemlidir. Özellikle de güne başlarken ki ilk öğünümüz olan kahvaltıyı...

simit.jpg

BİRÇOK HASTALIĞA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Kahvaltıyı es geçip güne başlamak vücutta aşırı yağın birikmesine neden olurken, glikoz metabolizmasını kesintiye uğratır, dolayısıyla birçok hastalık riskini de artırır. Ayrıca kahvaltıda yeterli miktarda vitamin, mineral, protein alınması da gerekir. Dengeli bir kahvaltı, metabolizmamızı olumlu yönde etkilerken, bize gün boyu ihtiyacımız olan enerjiyi sağlar.

paynir.jpg

KAHVALTI İÇİN EN DOĞRU SAAT KAÇ?

Bu noktada sağlıklı kahvaltı yapmanın yanı sıra doğru vakitte kahvaltı yapmakta oldukça önemlidir. İspanya'nın Murcia Üniversitesi bu konuda bir çalışmaya imza attı. Buna göre, kahvaltının Türkiye saati ile 08:11'de tüketilmesinin en etkili saat olduğu belirledi. Diğer öğünlerle ilgili olarak da öğle yemeği için 13:30 ile 14:00 arasında, akşam yemeğinin ise en uygun zamanının 18:00 veya 18:30 olduğu açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN