Yol kenarlarında kendiliğinden yetişiyor! Kurusu da yaşı da çok faydalı, görürseniz mutlaka toplayın: Şeker, egzemaya birebir

Yol kenarlarında kendiliğinden yetişiyor! Kurusu da yaşı da çok faydalı, görürseniz mutlaka toplayın: Şeker, egzemaya birebir

Doğada yetişen bazı meyveler vücuda oldukça fayda sağlar. Doktorlar tarafından önerilen bu meyveler farklı hastalıklara iyi gelirken bunların arasında olan bu meyve şeker ve egzemaya birebir fayda sağlıyor. Yol kenarında kendiliğinden yetişen bu meyve vücudu baştan aşağı yeniliyor. Kurusu da yaşı da çok faydalı, görürseniz mutlaka toplayın. Yiyen bir daha hasta olmuyor! İşte şeker ve egzemayı geçiren o meyve...

Sonbahar meyveleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Soğuk havalarda bol bol tüketilen bu meyveler vücuda oldukça fayda sağlar. Bunlardan biri olan bu meyve vücudu baştan aşağı yeniliyor. Yol kenarında kendiliğinden yetişen bu meyve şeker ve egzemaya birebir fayda sağlar. Kurusu da yaşı da faydalı olan bu meyveyi gördüğünüz gibi toplayın. Kilosu altın değerinde! Uzmanlar bu meyveyi sık sık tüketin diyor.

BU MEYVEYİ YİYEN TURP GİBİ OLUYOR

Halk arasında murt ya da hambeles adıyla bilinen Mersin meyvesi küçük ağaç, ağaççık ya da çalı olarak söz edilir. Boyu 5 metreye kadar çıkan bu bitki genelde Akdeniz iklimlerinde yetişir. Ülkemizde de en çok Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde kendisine rastlamak mümkün oluyor. Doğal balgam sökücü olarak görev gören mersin meyvesi, damarların sağlığına büyük katkıda bulunduğundan kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Bu özelliği sayesinde varis sorununun da en aza inmesine destek oluyor.

yol-kenarlarinda-kendiliginden-yetisiyor-kurusu-da-yasi-da-cok-faydali-gorurseniz-mutlaka-toplayin-seker-egzemaya-birebir-2.jpg

ŞEKER VE EGZEMAYA BİRBİR FAYDA SAĞLAR

Mersin meyvesi iltihapların hızla iyileşmesine destek olduğu biliniyor, bu özelliği sayesinde akciğer iltihaplanmasından egzamaya dek birçok soruna karşı vücudumuzun yanında yer aldığı söyleniyor. Yaprakları çay gibi demlenip cilde sürüldüğünde sivilce ve akneleri hızla iyileştiriyor, cildin ışık ışıl ve pürüzsüz olmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda bu meyve şeker ve egzema hastalığına birebir fayda sağlar.

HAMBELESİN FAYDALARI NELER?

  • Hambeles, antiseptik özellikler göstererek mikropları vücudumuzdan uzak tutmamıza yardımcı oluyor.
  • Doğal bir balgam söktürücü görevi görüyor.
  • Damarların sağlığına büyük katkıda bulunduğundan kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
  • Bu özelliği sayesinde varis sorununun da en aza inmesine destek oluyor.
  • Bulantı ve kusma gibi sorunların yaşanmasına engel oluyor.
  • Mideyi rahatlatarak sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek oluyor.
  • Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına verdiği destek nedeniyle iştah açıcı bir etki de gösteriyor.
  • İltihapların hızla iyileşmesine destek olduğu biliniyor, bu özelliği sayesinde akciğer iltihaplanmasından egzamaya dek birçok soruna karşı vücudumuzun yanında yer aldığı söyleniyor.
  • Yaprakları çay gibi demlenip cilde sürüldüğünde sivilce ve akneleri hızla iyileştiriyor, cildin ışık ışıl ve pürüzsüz olmasına yardımcı oluyor.
  • Kötü kolesterol ve şeker sorununun çözümünde de bizim yanımızda yer alıyor, kolesterol ve şekerin dengelenmesine destek oluyor.

yol-kenarlarinda-kendiliginden-yetisiyor-kurusu-da-yasi-da-cok-faydali-gorurseniz-mutlaka-toplayin-seker-egzemaya-birebir-1.jpg

HAMBELES NEREDE BULUNUR?

Hambeles, başta da söylediğimiz gibi Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde kolayca yetişiyor. Bu nedenle ülkemizde de Antakya'dan Antalya'ya, Mersin'den İzmir'e ve hatta Marmara Bölgesi'ne birçok yerde karşımıza çıkması mümkün oluyor. Özellikle aralık-ocak ayları arasında meyveleri tezgahlara çıkmaya başlayan hambeles, semt pazarlarında, bazı kuru yemişçilerde ve aktarlarda bulunabiliyor.

Hambeles ya da murt, genel olarak alındığı gibi taze meyve olarak yeniyor. Bunun dışında hambeles bitkisinin kendine özgü kokusuyla dikkat çeken yapraklarından çay demleyenler olduğu da biliniyor. Aynı şekilde, murt meyvesi de kurutulup öğütüldükten sonra çay olarak tüketilebiliyor. Tercihe göre reçel ya da marmelat yapımında da kullanılabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN