İstanbul'un o ilçelerinde oturanlar bir dakika bile durmasın! Japon deprem uzmanı açıkladı: En çok o ilçeler riskte

İstanbul'un o ilçelerinde oturanlar bir dakika bile durmasın! Japon deprem uzmanı açıkladı: En çok o ilçeler riskte

İstanbul'da deprem gündemini koruyor. Son haftalarda oluşan depremler halkta paniğe sebep oldu. Uzmanlardan beklenen açıklamalara yenisi eklendi. Özellikle o ilçelerde oturanları uyaran uzman isim, ilçe ilçe risk haritasını oluşturdu. İşte en çok deprem riski olan ilçeler...

İstanbul'da beklenen büyük deprem halkı endişeye sürüklüyor. Uzmanlar tarafından gelen açıklamaları yakından takip eden bölge halkı, deprem öncesinde can güvenliğini sağlamak için çalışıyor. Japon deprem uzmanı İstanbul halkının beklediği açıklamayı yaptı.

İSTANBUL'DA İLÇE İLÇE DEPREM RİSKİ

Katıldığı deprem konulu panelde, deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, gazetecilerden gelen soruları cevapladı. İstanbul'un gündeminde yer alan deprem hakkında ilçe ilçe bilgilerini aktardı. Toprağın yumuşak yerlerini söyleyerek, kentsel dönüşümün o bölgelerde yoğun olması gerektiğini işaret eden haritayı duyurdu.

26881439.jpg

HANGİ FAY HATTI KIRILACAK

Beklenen büyük Marmara depreminin hangi fay hattında gerçekleşeceğine dair sorular soruldu. Japon deprem uzmanı Morivaki, bu depremden İstanbul'un da etkileneceğini söyleyerek "Kuzey Anadolu Fay Hattı"nı işaret etti.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 7,9'U BULABİLİR
O bölgede yaklaşık olarak 6 - 7 tane fay hattı olduğunu söyleyen Moriwaki, bir fay hattından 6,8 büyüklüğünde güç çıkabileceğini söyledi. Fakat, aynı bölgede birkaç tane fay kırılırsa 7 büyüklüğü ile 7,5 büyüklüğü arasında sarsıntı meydana gelebilir. Gölcük ile Silivri arasında tamamen ve bir kerede kırıldığı senaryoda Türkiye'de 7,9 büyüklüğünde deprem beklediğini ifade etti.

istanbul-deprem-oldu.webp

EN RİSKLİ BÖLGELER

Deprem uzmanı Moriwaki, depreme karşı hazırlıkların sürmesi gerektiğini söyledi. Uyarılarında zemin yumuşaklığına dikkat çeken Japon Moriwaki, Atatürk Havalimanı, Ataköy, Küçükçekmece, Avcılar ve Büyükçekmece'de riskin büyük olduğunu paylaştı. İşaret ettiği bölgelerde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini söyledi. Sosyal medyada gündem olan açıklamalar

Zeminin oldukça yumuşak olduğunu söyleyerek, "Yumuşak zeminli yerleri öncelikli olarak yapmak lazım. Yani sert zeminli yerse boğazın iki tarafı da bina çok kötüyse de deprem sert zeminde hızlı gidiyor ve fazla dalga olmuyor. Ama yumuşaksa deprem yavaş gidiyor ve dalga çok oluyor." açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN