Kumluca EXPO sağlıklı gıdanın başkenti Kumluca Domates İhtisas Fuarının ikinci toplantısı gerçekleşti

Kumluca EXPO sağlıklı gıdanın başkenti Kumluca Domates İhtisas Fuarının ikinci toplantısı gerçekleşti

Kumluca Expo Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca Domates İhtisas Fuarı, 12-13-14 Ocak tarihleri arasında Kumluca Toptancı Halinde yapılacak.

Kumluca Expo Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca Domates İhtisas Fuarının hazırlıkları hızla devam ederken Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir’in de katılımıyla ; fuarın destekçileri Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, Kumluca Hal Dernek Başkanı Rahmi Açıkyürek, Kumluca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selçuk Çınar, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Fahri Özen, KUTSO Meclis Başkanı Menderes Oktay, KUTBO Başkanı Fatih Durdaş, Kumluca Sanayi Dernek Başkanı Durmuş Tomaç, Kumluca Toptancı Hal Müdürü Hüseyin Bayar , Antalya Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Abdullah Arıcıoğlu, Olympos Fide Muhasebe Sorumlusu Hakan Yavuz, Maki Fide İşletme Sahibi Cahit Özer, Deniz Fide Ortağı Olcay Soytürk, Kaya Fide İşletme Sahibi Erdal Kaya, Likya Fide Müdürü Zafer Yılmaz ile birlikte ikinci fuar toplantısını gerçekleştirdi.

‘’Türkiye’nin ve Dünyanın Kışlık Sebze İhtiyacının Büyük Bir Bölümünün İhracatını Gerçekleştiriyoruz.’’

Başkan Köleoğlu, ‘’Kumluca’mızın %90’ının seralarla kaplı ve nüfusun %90’ının seracılıkla uğraşmaktadır. Her bir paydaşımız bugün Kumluca’mıza değer katmaktadır. Türkiye’nin kışın özellikle aralık ocak şubat aylarında %60’a varan sebze meyve ihtiyacının karşılandığı Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca’mızda Kaymakamımızın katılımıyla toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı gıdalarımızın, sebzelerimizin önce iç piyasaya sonra da dünyanın değişik ülkelerine ihracatıyla beraber marka olmuş bir Kumluca’dan bahsediyoruz. Bizim Domates İhtisas Fuarımız, artık bütün sivil toplum kuruluşlarıyla ve belediyemizle ve kaymakamlığımızın önderliğiyle Antalya Büyükşehir Belediyemizin Toptancı Hallerinde, Türkiye’nin ilk ve tek Kumluca Domates İhtisas Fuarı olarak kayıtlara geçti. Önümüzdeki hedefimiz tohumundan fidesine üretiminden paketlenmesine kadar olan bölümü uluslararası bir duruma taşımaktır. Şu anda Türkiye’de yerli olarak yapmış olduğumuz Domates İhtisas Fuarımızı, uluslararası boyuta taşıyıp dünyanın farklı yerlerinden gelecek tarım paydaşlarına tanıtacağız. Kumluca’mızın kendi markaları olan tohum firmalarının ve Türkiye’mizin gururu olan fide tesislerimizin sahipleriyle büyük bir başarıya imza atıyoruz. Kumluca Expo, tüm üreticilerimizle ortak bir iş birliği gerçekleştirdiğimiz uluslararası bir konuma ulaşacağımız önemli bir yer oldu.’’

Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir

Kumluca tarım noktasında Antalya bölgesinde en iyi ilçelerden birisidir. Dünyanın birçok yerine ürün ve fide ihracatı gerçekleştiriliyor. Tarımın her alanında söz sahibi bir konumdayız. Reklam ve tanıtım çok önemli. Üreticilerimiz kazandığı zaman Kumluca’mız kazanacak.

Sektör Paydaşları, Kumluca Tarımı ve Çiftçisi İçin Çok Önem Taşıyan Domates İhtisas Fuarıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Fahri Özen

Başkanımız Domates İhtisas Fuarına çok önem verdi. Projenin ve fuarın uluslararası boyuta ulaşması için her zaman destekçisi olacağız.

Kumluca Ticaret Borsası (KUTBO) Başkanı Fatih Durdaş

Belediye Başkanımıza bölgemizi tanıtan böyle bir fuar organizasyonu gerçekleştirdiği için çok teşekkür ederim. Çiftçimize her zaman vefa borcumuz vardır. Fuarın her zaman destekçisi olacağız.

Kumluca Hal Dernek Başkanı Rahmi Açıkyürek

Üreticilerimizin katılımlarıyla İhtisas Fuarımız daha uluslararası boyuta taşınacaktır. Toptancı Halimiz hem Avrupa’da hem dünyada önemli bir konuma sahiptir.

Kumluca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selçuk Çınar

Kumluca’mızda üretilen kaliteli ürünlerin yurt dışı piyasasında yerini alması için çaba gösteren Belediye Başkanımıza ve tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz. Fuarın her zaman destekçisi olacağız.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce:

Başkanımıza bu organizasyon için çok teşekkür ediyorum. Domates üretimine Türkiye’de ilk başlayan yer Kumluca’dır. Domatesimizin Türkiye’ye ve dünyaya Sağlıklı Gıda olarak tanıtımı konusunda Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kumluca Sanayi Dernek Başkanı Durmuş Tomaç

Belediyemizin ve Başkanımızın her zaman yanındayız. Böyle bir fuar organizasyonu düzenlendiği için gururluyuz. Domatesimizi tanıtmak adına her zaman destek vermeye hazırız.

Maki Fide İşletme Sahibi Cahit Özer

Kumlucalı çiftçilerimizin gelecekte daha iyi tanıtabilmesi için böyle fuarlara ve büyük organizasyonlara her zaman ihtiyaç olacaktır.

Kaya Fide İşletme Sahibi Erdal Kaya

İlk seracılığın ve domates üretiminin yapıldığı yer olan Kumluca’da geniş katılımların olduğu İhtisas fuarının gerçekleşmesi oldukça büyük bir öneme sahiptir.

Likya Fide Müdürü Zafer Yılmaz

Böyle bir organizasyon gerçekleştirildiği için teşekkür ederiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN