Dünya Kupası finalinde Arjantin'e yenilen Fransa'da deprem: Bıraktığını açıkladı!

Dünya Kupası finalinde Arjantin'e yenilen Fransa'da deprem: Bıraktığını açıkladı!

Katar'da düzenlenen ve futbol tarihinin 22. Dünya Kupası olarak tarihe geçen Dünya Kupası, 36 yıl aradan sonra Arjantin'in şampiyonluğuyla sonuçlandı. Finalde Arjantin'e trajik şekilde kaybeden Fransa'da sıcak bir gelişme yaşandı.

Dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği, Katar'ın ev sahipliği yaptığı ve futbol tarihinin 22. Dünya Kupası olarak kayıtlara geçen 2022 Dünya Kupası dün akşam Katar'ın Lusail şehrinde bulunan Lusail Stadyumu'nda sahibi buldu.

Final maçında Fransa ile Arjantin karşı karşıya gelirken gol düellosu şeklinde geçen maç nefesleri kesti. Lionel Messi'nin 2 gol attığı, Kylian Mbappé'nin ise hattrick yaparak yıldızlaştığı maçı seri penaltı atışları sonucunda Arjantin 4-2 kazanarak 36 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı.

KYLİAN MBAPPÉ TARİHE GEÇTİ

1966 Dünya Kupası'nın final karşılaşması olan İngiltere-Almanya maçında Geoff Hurst'ten sonra Dünya Kupası finalinde hattrick yapan ikinci futbolcu olarak tarihe geçen 23 yaşındaki dünya yıldızı Kylian Mbappé, attığı 8 golle turnuvanın en golcü ismi olurken Fransız yıldızı 7 golle Arjantin'e Dünya Kupası'nı getiren Messi takip etti.

YILDIZ İSİMDEN 'SÜRPRİZ VEDA'

Arjantin karşısında 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen skoru eşitleyerek maçı uzatmalara götüren ancak seri penaltı atışlarında rakibine boyun eğen, 2018 Dünya Kupası'nın şampiyonu Fransa'da hayal kırıklığıyla beraber sıcak bir gelişme yaşandı.

Watch Deschamps' response as France boss is asked if Benzema will return for FIFA World Cup final :: Live Soccer TV

Turnuva öncesinde Fransa'nın kadrosunda yer alan ancak yaşadığı sakatlık nedeniyle Fransa kadrosundan çıkartılan ve Katar'dan ayrılan Real Madrid'in dünyaca ünlü golcüsü Karim Benzema'nın dün akşam oynanan maçta forma giyebileceği öne sürülmüştü.

Fransa'nın teknik adamı Didier Deschamps, Arjantin müsabakası öncesinde kendisine yöneltilen "Benzema karşılaşmada yer alabilir mi?" sorusuna sinirlenirken "Buna cevap vermeyeceğim ve sonra sinirlendiğimi söyleyeceksiniz. Birçok sakatlanan oyuncum var. Karim de onlardan biri. Son olarak Lucas Hernandez sakatlandı. Takım işte orada. Finalde kim oynayacak bilmiyorum" cevabıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Report: Benzema Reacts To Deschamps' Comments | Soccer Laduma

BENZAMA'YI İSTEMEDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Fransız teknik adamın bu açıklamaları sonrasında Benzama'yı kadroda istemediği ve sakatlığı bahane ettiği iddia edilmişti.

Bu gelişme sonrasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, finali izlemek için Benzama'yı Katar'a davet ederken golcü futbolcunun Macron'un bu davetini geri çevirdiği öne sürülmüştü.

Deschamps'tan Karim Benzema açıklaması: "Bizim için önemli" | Goal.com Türkçe

MİLLİ TAKIMA VEDA ETTİ

Bu akşam saatlerinde sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan 35 yaşındaki golcü futbolcu, Fransa milli takım kariyerine nokta koyduğunu açıkladı.

2022 yılında Ballon d'Or'u kazanan dünya yıldızı, "Bugün olduğum yere gelmek için çok çalıştım, hatalar yaptım. Bununla da gurur duyuyorum. Hikayemi yazdım ve artık bitiyor" ifadelerini kullandı. Benzema, Fransa formasıyla 97 maçta 37 gol attı ve 2021 yılında UEFA Uluslar Ligi'ni kazandı.

Euro 2021 : Karim Benzema, "un modèle de réussite" selon Emmanuel Macron

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN