Fatih Tekke Süper Lig'e damga vurdu! Şenol Güneş'ten sonra en iyisi

Fatih Tekke Süper Lig'e damga vurdu! Şenol Güneş'ten sonra en iyisi

25 Ekim'de İstanbulspor'un başına geçen Fatih Tekke, göreve geldiği günden bu yana aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekti. 45 yaşındaki teknik adam 'Göreve sonradan gelen' teknik direktörler içerisinde Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş'in ardından en başarılı isim olarak Süper Lig'e damga vurdu. İstanbulspor, başarılı teknik adam yönetiminde son 4 karşılaşmada 8 puan toplarken kümede kalma yolunda önemli bir adım attı.

KARAR ÖZEL

Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma savaşı veren İstanbulspor'da Fatih Tekke, göreve geldiği günden bu yana aldığı başarılı sonuçlarla Süper Lig'e damga vurdu. Son olarak 32. hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı Giresunsor'u 1-0 ile geçen sarı-siyahlı ekip, kümede kalma yolunda altın değerinde bir zafere imza attı.

Süper Lig'in 12.haftasında 2-5 sonuçlanan Fenerbahçe karşılaşmasıyla göreve başlayan 45 yaşındaki teknik adam göreve geldiği günden bu yana aldığı başarılı sonuçlarla taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin takdirini topladı. Mütevazi kadrosuyla sezon başında küme düşmesine kesin gözüyle bakılan İstanbul temsilcisi, Fatih Tekke'nin göreve gelmesiyle çarpıcı sonuçlara imza attı.

1523451.jpg

Sarı-siyahlı ekip, Süper Lig'in ilk devresini 15 puanla 18. sırada tamamlarken söz konusu karşılaşmalarda yalnızca 4 galibiyet alabildi. Süper Lig'in ilk yarısı boyunca rakip fileleri yalnızca 18 kez havalandıran İstanbulspor, ligin ilk yarısını 16. sırada tamamlayan Hatayspor'un ardından (15 gol) en az gol atan takım konumunda bulunuyordu. İstanbul ekibi ayrıca kalesinde gördüğü 36 gol ile Süper Lig'in en çok gol yiyen takımıydı.

Süper Lig'in ilk devresine ait puan durumu

whatsapp-image-2023-04-27-at-14-44-34.jpeg

LİGİN İKİNCİ YARISINDA 17 PUAN TOPLADI

Devre arasında Lokilo ve Eze gibi takviyelerle kadrosunu güçlendiren İstanbulspor, Süper Lig'in ikinci yarısında 12 karşılaşmaya çıkarken bu karşılaşmalarda 5 galibiyet 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 17 puan elde etti. İstanbul ekibi, Süper Lig'in ikinci yarısındaki 12 karşılaşmada 19 gol bulurken kalesinde de ise 22 gol gördü.

Süper Lig'in ikinci yarısına ait puan durumu

whatsapp-image-2023-05-02-at-15-56-42.jpeg

FATİH TEKKE İLE 24 PUAN

Fatih Tekke göreve gelmeden önce 10 karşılaşmada 2 galibiyet 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile yalnızca 8 puan toplayarak 18. sırada yer alan İstanbulspor, 45 yaşındaki teknik adamın göreve geldiği günden bu yana 7 galibiyet 3 beraberlik ile 24 puan topladı.

DÜNYA KUPASI SONRASINDA TRABZONSPOR'U GERİDE BIRAKTI

İstanbul ekibi Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig'e verilen ara sonrasında 17 maça çıkarken söz konusu karşılaşmalarda 24 puan topladı.

Sarı-siyahlı ekibin Dünya Kupası sonrasında son şampiyon Trabzonspor'dan daha fazla puan toplaması dikkatleri çekti. Süper Lig, Dünya Kupası arası sonrasında başlasaydı İstanbul ekibi UEFA Konferans Ligi'ne katılma mücadelesi verecekti.

Dünya Kupası sonrasında Süper Lig'deki puan durumu

whatsapp-image-2023-05-02-at-15-46-14.jpeg

ŞENOL GÜNEŞ'TEN SONRA EN İYİSİ FATİH TEKKE

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 15 teknik adam göreve sonradan geldi. Kasımpaşa ve Ankaragücü 4 farklı teknik adamla çalışırken, Trabzonspor ve Alanyaspor 3, Konyaspor, İstanbulspor, Ümraniyespor, Hatayspor ve Beşiktaş ise 2 farklı teknik adamla çalıştı.

'Göreve sonradan gelen' teknik direktörler içerisinde Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, 19 Süper Lig maçında 13 galibiyet 4 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 43 puan topladı. İstanbulspor teknik direktörü Fatih Tekke ise 20 Süper Lig karşılaşmasında 7 galibiyet 3 beraberlik ve 10 yenilgi ile 24 puan topladı. 45 yaşındaki teknik adam böylece 'Göreve sonradan gelen' teknik direktörler arasında Şenol Güneş'in ardından en çok puanı toplayan isim oldu.

ÖMER ERDOĞAN 2 FARKLI TAKIMLA 24 PUAN TOPLADI

Alanyaspor teknik direktörü Ömer Erdoğan, sezon içerisinde Ankaragücü ve Alanyaspor'da toplam 19 maça çıkarken 'iki farklı takımla' 7 galibiyet 3 beraberlik ve 9 yenilgi aldı.

Süper Lig'den çekilen Hatayspor teknik direktörü Volkan Demirel, 15 karşılaşmada 6 galibiyet 4 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 22 puan topladı ve 'Göreve sonradan gelen' teknik direktörler arasında en başarılı 3. isim oldu.

Şenol Can bu sezon 11 karşılaşmada Kasımpaşa'nın başında yer alırken 11 Süper Lig karşılaşmasında 4 galibiyet 3 beraberlik ve 4 yenilgi ile 15 puan topladı. Genç teknik adam bu sonuçlarla 'Göreve sonradan gelen' teknik direktörler arasında en başarılı 4. isim oldu.

Konyaspor'un Sırp teknik adamı Aleksandar Stanojevic 11 karşılaşmada yeşil-beyazlı ekibin başında yer alırken söz konusu karşılaşmalarda 3 galibiyet 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Sırp teknik adam söz konusu karşılaşmalarda 12 puan topladı

Selçuk İnan, Süper Lig'de 12 karşılaşmada görev alırken 3 galibiyet 2 beraberlik ve 7 yenilgi ile 11 puan elde etti. Tolunay Kafkas, 5 karşılaşmada Ankaragücü'nün başında yer alırken söz konusu karşılaşmalarda 2 galibiyet 1 beraberlik ve 2 yenilgi ile 7 puan topladı.

BJELİCA VE MUSTAFA ER GALİBİYETLE TANIŞAMADI

Kemal Özdeş 5 karşılaşmada 5 puan toplarken, Ersun Yanal 6 karşılaşmada 4 puan, Orhan Ak ise 2 karşılaşmada 4 puan topladı. Sedat Ağçay 3 karşılaşmada 3 puan elde ederken İhsan Derelioğlu 2 karşılaşmada 1 puan topladı.

Ümraniyespor teknik direktörü Mustafa Er ile Trabzonspor teknik direktörü Nenad Bjelica 2 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrılarak 'Göreve sonradan gelen' teknik direktörler arasında son sırada yer aldılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN