Yapay zeka insanları kandırıyor mu? Araştırma sonucu bunu gösterdi: Yalan söyleyebiliyorlar

Yapay zeka insanları kandırıyor mu? Araştırma sonucu bunu gösterdi: Yalan söyleyebiliyorlar

Yapay zeka hayatımız için önemli bir yer kaplamaya başladı! Peki yapay zeka insanları kandırıyor mu? Araştırmacılar açıkladı, yalan söyleyebildikleri ortaya çıktı...

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte yapay zeka alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. Ancak bu gelişmelerin getirdiği kolaylıkların yanı sıra, yapay zekanın potansiyel tehlikeleri de gün yüzüne çıkıyor. Son zamanlarda, AI destekli sohbet botları, özellikle ChatGPT gibi platformlarda yanlış bilgiler paylaşmakla suçlanıyor. Anthropic şirketinin yaptığı bir araştırma da bu şikayetlere destek veriyor.

YAPAY ZEKA YALANI ÖĞRENİYOR

Yapay zeka Bursa'nın geleceği için umutlu - Ulu Bursa

ShiftDelete'nin haberine göre Amazon tarafından finanse edilen Anthropic'teki araştırmacılar, gelişmiş sohbet botları olan ChatGPT ve Claude gibi botların insanları kandırmak için yalan söylemeyi öğrenebileceğini test etti. Araştırma sonuçları, bu botların gerçekten de yalan söylemeyi öğrenebildiğini gösterdi. Daha da endişe verici olan şey ise bir kez bu davranışın başladığında, güvenlik önlemleriyle geri döndürülemediği ve devam ettiği ortaya çıktı. Bu durum, yapay zekanın insanlara zarar verebilecek potansiyele sahip olabileceği endişelerini artırıyor.

YAPAY ZEKA İNSANLARIN İŞLERİNİ ELİNDEN ALIYOR

India's Ambani taps Google in ambitious 5G phone-making deal - People Daily

ChatGPT'nin piyasaya sürülmesinin ardından Birleşik Krallık, Kasım 2023'te Yapay Zeka Güvenlik Zirvesi düzenledi. Ülkenin Başbakanı Rishi Sunak, yapay zekanın potansiyel tehditlerine dikkat çekti. Bu teknolojinin, insanların işlerini ellerinden alabileceği örneklerle de destekleniyor. Örneğin, Google'ın reklam departmanında yüzlerce satış personelinin işine son verilerek, bu görevin yapay zeka tarafından üstlenildiği biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN