Cumhurbaşkanı canlı yayında açıkladı! Destek muslukları açıldı: Başvuru yapanlara 10 bin TL nakit ödeme yapılacak! Karar Kabine'den taze çıktı!

Cumhurbaşkanı canlı yayında açıkladı! Destek muslukları açıldı: Başvuru yapanlara 10 bin TL nakit ödeme yapılacak! Karar Kabine'den taze çıktı!

Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında yaptığı açıklamada birçok konuya değindi. İhtiyaç sahibi vatandaşları ilgilendiren sosyal destek ödemelerindeki son kararı açıklayan Cumhurbaşkanı, milyonlarca vatandaşa müjdeli haberi verdi. İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Kabine dün bir araya geldi. Toplantı sonrası önemli açıklamalara imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT'den memur ve emekli zamlarına kadar birçok konuya değinirken, ihtiyaç sahiplerini sevindirecek açıklamalara da imza attı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verdiği Aile Destek Programı ile 2,8 milyon haneye toplamda 9,2 milyar TL destek sağladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 milyon haneye de 3,8 milyar TL'lik yardımları olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şu şekilde:

“Küresel krizlerin dünyada zaten bozuk olan sosyal adaletsizliği büyüttüğü bir dönemde biz her alanda olduğu gibi bu hususta da diğer ülkelerden ayrışıyoruz. Yaşanan gelişmeler bizi sosyal yardımları sadece en temel ihtiyaçlarına ulaşamayan vatandaşlarımızla sınırlı olmaktan çıkartıp daha kapsayıcı bir yaklaşımla yeniden ele almaya yöneltmiştir. Sosyal yardım politikamız, yoksulluk sınırının altına düşenleri kollama yanında, günümüz gerçeklerine uygun şekilde insanlarımızın hayat standartlarını daha yüksek bir seviyede tutmayı amaçlıyor.

3 MİLYON HANEYE DESTEK SAĞLANACAK!

Bu anlayışla, hayata geçirdiğimiz ve sürekli geliştirdiğimiz son sosyal yardım projemiz, Türkiye Aile Destekleridir. Temmuz ve Kasım ayları döneminde Türkiye Aile Destekleri kapsamına giren 2,8 milyon hanemize toplam 9,2 milyar lira nakdi kaynak aktardık. Bu ay aynı proje dâhilinde 3 milyon haneye 3,8 milyar lira daha nakdi kaynak aktarımı yapacağız.

 sosyal destek ödemeleri

Eskiden beri devam eden engelli ve yaşlı aylıklarının ödemelerini de titizlikle sürdürüyoruz. Kasım ayında 1,3 milyon yaşlı ve engellimize 2,1 milyar lira ödedik, Aralık ayında da aynı miktar ödemeyi gerçekleştireceğiz. Yine Kasım ayında 9,4 milyon ihtiyaç sahibi vatandaşımızın 2,9 milyar lira tutarındaki genel sağlık sigortasını ödeyerek ücretsiz sağlık hizmeti alabilmesini sağladık.”

ÖDEMELER 1 YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK!

İhtiyaç sahiplerine yönelik yapılan destek ödemeleriyle ilgili Aile ve Sosyal Bakanlığı da yeni müjdeyi vermişti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ihtiyaç sahibi vatandaşlara bir yıl boyunca her ay düzenli olarak 850-1.250 TL arasında yardım yapılacağı belirtildi. 1 yıllık yardımlar toplamda 10.200 TL'yi bulacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN