Bu tarif ödül rekoru kırıyor! Kahvenin yanında kıyır kıyır giden tarif... Komşularınız Starbukcs'tan aldınız sanacak

Bu tarif ödül rekoru kırıyor! Kahvenin yanında kıyır kıyır giden tarif... Komşularınız Starbukcs'tan aldınız sanacak

Çay ve kahve saatlerine eşlik edecek güzel bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Bugün haberimizde sizler için özenle efsane Starbucks kurabiyesinin tarifini hazırladık. Bu kurabiye tadanlar hazır aldığınızı sanacaklar...

Son zamanlarda özellikle gençlerin ellerinde görmeye başladığımız Starbucks kurabiyesini evde denemeye ne dersiniz? Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz Starbucks kurabiyesi ile kahve ve çay saatlerinin vazgeçilmezi siz olun. İşte tüm detayları ile Starbucks kurabiyesinin tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 adet yumurta sarısı

150 gr tereyağı veya margarin

100 gram pudra şekeri (1 çay bardağı)

1 çorba kaşığı su

Yarım paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tarçın

1 su bardağı çekilmiş ceviz (toz olmasın, biraz tane tane kalsın)

50 gram damla çikolata

300 gram un

YAPILIŞI

Meşhur Starbucks kurabiyesi tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine yumurta sarılarını ve oda sıcaklığında erimiş tereyağını ilave edip, elimizle bir güzel karıştıralım. Daha sonra üzerine pudra şekeri, su, vanilya, kabartma tozunu ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Hemen ardından tarçını ve cevizi de karıştırıp, yavaş yavaş unu ilave ederek hamurun toparlanmasını sağlayalım. Hamur elimize yapışmayan ama çok sert de olmayan bir hamur elde edelim. Güzel bir kurabiye hamuru elde edince üzerine damla çikolatayı ekleyelim ve karıştıralım. Bu aşamadan damla çikolatayı kurabiye hamuruna eklediğinizde fazla hamuru yoğurmayın.

maxresdefault-001.jpg

BU KURABİYEYİ HERKES HAZIR SANACAK

Aksi takdirde damla çikolata elinizin ısısı ile eriyebilir. Sadece hamurun içine karışması yeterli olacaktır. Kurabiye hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen kurabiyelerimizi fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım. İyice soğuyan kurabiyelerimizi servise hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN