Tam bir kış tatlısı olan helvalı muhallebi tarifi! Tek tencerede hemen hazır: Hafif olduğu kadar da faydalı...

Tam bir kış tatlısı olan helvalı muhallebi tarifi! Tek tencerede hemen hazır: Hafif olduğu kadar da faydalı...

Tahin helvalı muhallebi, hem göz dolduran sunumuyla hem de eşsiz lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Bu tarif, özel günlerde veya misafirleriniz için harika bir alternatif. Üstelik hafif olduğu kadar da faydalı. İşte tahin helvalı muhallebi tarifi

Tabakların en lezzetli tatlılarından biri olan tahin helvalı muhallebi, geleneksel tatlılarımız arasında özel bir yere sahip. Hem hafifliğiyle hem de eşsiz lezzetiyle sofralarımızı süsleyen bu tatlı, herkesin damak zevkine hitap ediyor.

Bu özel tarif, tatlının pürüzsüz dokusunu ve yoğun lezzetini bir araya getiriyor. İşte, bu enfes tatlıyı hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım tarif:

MALZEMELER

1 litre süt

125 gr tahin helvası

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı un

6 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

Üzeri için:

Kavrulmuş susam

hq720-1.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle derin bir tencereye tereyağını koyup eritin. Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Kavurduğunuz unun üzerine küçük küçük dilimlediğiniz tahin helvasını ekleyin. Helvayı da 1-2 dakika kadar sürekli karıştırarak kavurun. Ardından sütü azar azar tencereye ekleyin. Sütü eklerken helvada topaklanma olmaması için sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Sütün ardından üzerine toz şekeri ve vanilyayı da ekledikten sonra karıştırıp pişirin. Helvalı muhallebi kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve blenderdan geçirin. Helvalı muhallebinizi servis edeceğiniz kase veya kuplara pay edin. Buzdolabında en az 2-3 saat beklettikten sonra servis edin.

AFİYET OLSUN…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN