19 milyar dolarlık yatırım: Afrika'nın en büyüğü faaliyete geçti

19 milyar dolarlık yatırım: Afrika'nın en büyüğü faaliyete geçti

Nijerya’nın Lagos kentinde 19 milyar dolarlık yatırımla inşa edilen Afrika'nın en büyük petrol rafinerisinin faaliyete geçtiği bildirildi.

Afrika’nın petrol ve doğalgaz açısından en zengin ülkelerinden Nijerya'da bölgenin en büyük petrol rafinerisinin üretime geçtiği kaydedildi.

Nijerya’nın en zengin iş insanlarından Aliko Dangote tarafından ülkenin ticari şehri Lagos'ta yaklaşık 19 milyar dolara mal olan Dangote Petrol Rafinerisi’nde, günde 350 bin varil petrol üretilmesi öngörülüyor.

AFRİKA’NIN EN BÜYÜĞÜ OLDU

Ülkenin Lagos eyaletinin Lekki bölgesinde Atlantik Okyanusu açıklarında yer alan Dangote Petrol Rafinerisi, tam kapasite çalıştığında Nijerya'nın rafine ürün ihtiyacının yüzde 100'ünü karşılayabilecek.

Nijerya, Afrika'nın en büyük petrol üreticisi olmasına rağmen rafineri sayısının yetersizliği nedeniyle yakıtının neredeyse tamamını ithal ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN