ABD yasalarına uymadı! İsrail'e on binlerce ton bomba verdi

ABD yasalarına uymadı! İsrail'e on binlerce ton bomba verdi

İsrail'in Gazze saldırılarına destek veren ABD'nin ilk günden bu yana on binlerce ton bomba verdiğini duyuran Washington Post, yasalarda bulunan insancıl hukuk koşullarına uymadığını aktardı. ABD, toplamda aralarında 2 bin kiloluk sığınak delicilerin de bulunduğu en az 15 bin bomba gönderdi.

Washington Post, ABD'nin en başından bu yana Gazze'ye saldırılarına devam eden İsraili desteklemesi hakkında dikkat çeken bir ayrıntıyı ortaya çıkardı.

Gazze'de artan ölü sayısı, ABD'nin sivillerin güvenliğini sağlama sorumluluğuna ilişkin soruları gündeme getirirken, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi İsrail'e silah tedariki konusunda giderek artan bir baskı altına girdi.

ABD'NİN SİLAH DESTEĞİ MERCEK ALTINDA

İnsan hakları örgütleri ve Biden'ın Demokrat Partisi içinde bir grup, ABD'nin İsrail'e yaptığı silah akışını mercek altına aldı.

ABD'nin yabancı ülkeleri silahlandırmaya ilişkin kuralları, uluslararası hukukun ihlal edilme ihtimalinin yüksek olduğu durumlarda, silah transferi yapılmamasını gerektiriyor.

WASHİNGTON YÖNETİMİ GERÇEKÇİ DEĞERLENDİRME YAPMIYOR

Söz konusu kurallar çerçevesinde gazeteye konuşan ve ismini vermek istemeyen yönetim yetkilileri, İsrailli muhataplarıyla ülkenin uluslararası insancıl hukuk kapsamındaki yükümlülüklerini anladıklarından emin olmak için kapsamlı görüşmeler yaptıklarını ancak Washington yönetiminin, İsrail'in savaş hukukuna bağlılığı konusunda gerçekçi değerlendirmeler yapmadığını kabul etti.

Yetkiler ayrıca, İsrail'in uluslararası insancıl hukuka uyduğuna ilişkin eş zamanlı bir değerlendirme yapılamadığını çünkü İsrail güçlerinin operasyonları planlamak için kullandıkları istihbaratı paylaşmadıklarını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN