AB'den X'e dezenformasyon davası

AB'den X'e dezenformasyon davası

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Üyesi Thierry Breton'dan X adlı sosyal medya platformu sahibi Elon Musk'a kötü haber. Breton, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında dezenformasyon içerikleri ile mücadele yükümlülüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle X'e dava açılacağını duyurdu.

AB İç Pazardan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Thierry Breton, Elon Musk'un sahibi olduğu X sosyal medya platformu hakkında alınan yeni kararla ilgili açıklamada bulundu.

Breton, X sosyal medya platformu hakkında yaptığı açıklamada, dezenformasyon içerikleri ile mücadele yükümlülüklerinin ihlali, şeffaflık yükümlülüklerinin ihlali ve şüpheli aldatıcı kullanıcı arayüzü tasarımı gerekçesiyle AB kurallarını ihlal edip etmediğini araştıracağını söyledi.

Euronews'te yer alan habere göre, Breton ayrıca X'e yönelik Dijital Hizmetler Yasası (DSA) gereğince dava açılacağını duyurdu.

Avrupa Komisyonu'nun Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager ise konuyla ilgili açıklamasında, "Kurallarımızın her türlü ihlalini çok ciddiye alıyoruz. Ve şu anda sahip olduğumuz kanıtlar, X'e karşı resmi olarak dava açmak için yeterli" dedi.

AB endişelerini kanıtlayacak yeterli kanıt bulursa ve X'ten geçerli taahhütler alamazsa, firmaya küresel karının yüzde 6'sı kadar para cezası verebilir ki bu da 2022'de yaklaşık 264 milyon dolara ulaşması planlanmıştı.

MUSK'TAN CEVAP GECİKMEDİ

AB Komisyonu’nun kararına tepki gösteren X'in sahibi Elon Musk, “Diğer sosyal medya platformlarına karşı harekete geçiyor musunuz? Çünkü bu platformla ilgili sorunlarınız varsa eğer belirtmeliyim ki hiçbiri mükemmel değil hatta diğerleri çok daha kötü” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN