Ekvador'da OHAL kararı: Çete lideri cezaevinden kaçtı

Ekvador'da OHAL kararı: Çete lideri cezaevinden kaçtı

Latin Amerika ülkesi Ekvador'da ülkenin en büyük uyuşturucu çetesinin lideri, kaldığı cezaevinin yüksek güvenlikli özel bölümünden kaçtı. Ülkede 60 günlük OHAL ilan edildi.

Ekvador'da hapishanelerde çıkan isyanlar ve ülkenin en büyük uyuşturucu çetesi liderlerinden Adolfo Macías Villamar'ın cezaevinden kaybolması üzerine 60 günlük olağanüstü hal ilan edildi.

DEVLET BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, sosyal medya hesabından, ülkenin en büyük ve tehlikeli çetelerinden "Los Choneros"un elebaşı "Fito" lakaplı Jose Adolfo Macias Villamar'ın kaldığı hücreden kaçmasına ilişkin açıklama yaptı.

1kapak-003.jpg
Daniel Noboa

Noboa, Villamar'ın kaçmasının ardından 60 gün sürecek olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini belirtti.

İÇ GÜVENLİĞİ SAĞLAMASINA OLANAK TANIYACAK

Kararın, ordunun firari elebaşının yerini tespitine ve isyan çıkan cezaevlerinde iç güvenliği sağlamasına olanak tanıyacağını vurgulayan Noboa, "Ordunun eylemlerinde tüm siyasi ve hukuki desteğe sahip olması için olağanüstü hal kararnamesini az önce imzaladım" ifadesini kullandı.

7 OCAK'TA KAÇMIŞTI

"Los Choneros" çetesinin elebaşı Jose Adolfo Macias Villamar'ın 7 Ocak'ta Guayaquil kentinde bulunan hapishaneden kaçtığı bildirilmişti.

1kapak-004.jpg
Jose Adolfo Macias Villamar

Macias, 2011'de aralarında cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığının da bulunduğu çeşitli suçlardan 34 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN