Gazze'ye en çok insani yardım ulaştıran ülke Türkiye

Gazze'ye en çok insani yardım ulaştıran ülke Türkiye

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken Filistinlilere en çok insani yardım malzemesi ulaştıran birinci ülke Türkiye oldu.

Ramazan ayında da, İsrail ve Hamas arasındaki savaşta hayatını kaybeden sivillerin sayısı her geçen gün artarken bölgeye yardım girişinin engellenmesi nedeniyle büyük bir "insani felaket" yaşanıyor. Ancak bölge halkının insani yardıma ulaşması için gereken tüm girişimler artarak sürüyor. Türkiye, Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilere en çok insani yardım malzemesi ulaştıran birinci ülke oldu.

Bölgede 7 Ekim’den bu yana zor günler yaşayan Gazze halkının insani ihtiyaçlarını karşılamak için dünya ülkeleri seferber olurken, İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğü’nün (COGAT) 7 Nisan 2024 verilerine göre Gazze bölgesine yardım miktarı yüzde 26’yı bulan Türkiye, birinci sırada yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN