İsrail'den Filistinlilere skandal ihtarname: Evlerinizi kendiniz yıkın

İsrail'den Filistinlilere skandal ihtarname:  Evlerinizi kendiniz yıkın

İsrail'in Gazze'de soykırıma varan katliamları 101. gününde sürerken, Tel Aviv, bir kez daha savaşın aylarca süreceğini ancak bunun daha çok nokta operasyonlar olacağını duyurdu. Gazze ve güvenli denilen Han Yunus'ta şiddetli çatışmalar yaşanırken, İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Eski Şehir bölgesindeki 200 Filistinliye skandal bir ihtarname gönderdi. İhtarnemede İsrailli yetkililer Filistinlilere 'kendi evlerini veya evin bir bölümünü yıkmaları'nı istedi.

Gazze'de 101. gününe giren İsrail'in saldırılarında Tel Aviv Gazze'nin güneyini ve kent merkezini havadan ve tank atışlarıyla vurmayı sürdürüyor. İletişim ve internet servislerinin çökmesi nedeniyle sivillere yardımda da aksamalar yaşanıyor. Bureyc ve Megazi Mülteci Kampları'nda da yoğun çatışmalar yaşanıyor.

İsrail ordusu ise Hamas'a ait çok sayıda silah deposunun da imha edildiğini savundu. Ordudan yapılan açıklamada da savaşın aylarca sürebileceği, bunun da daha çok hedefli operasyonlar olacağı belirtildi. Bu arada İsrail'in kuzeyindeki Lübnan sınırında da hareketli saatler yaşandı. Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah güçleri İsrail'e yönelik saldırı düzenledi. İsrail ordusu ise havadan Hizbullah hedeflerini vurdu.

İSRAİL ORDUSU GIDA YARDIMI ALMAYA GİDEN FİLİSTİNLİLERİ VURDU

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nde gıda yardımı almak için toplanan binlerce Filistinlinin üzerine ateş açtı. İsrail güçlerinin açtığı ateşte çok sayıda Filistinli vurularak yaralanırken, olayın ardından yaşanan izdihamda ezilen birçok kişinin vücudunda da kırıklar oluştu. Yaklaşık 800 bin Filistinlinin açlık ve susuzluk tehdidiyle karşı karşıya olduğu Gazze Şeridi'nin kuzeyine bir aydır ilk kez bugün gıda yardımı ulaştı.

DOĞU KUDÜS'TEKİ FİLİSTİNLİLERE 'KENDİ EVİNİZİ YIKIN' MEKTUBU

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken, Doğu Kudüs'te de gerginlik yaşandı. NTV'de yer alan habere göre İsrail, Doğu Kudüs'te yaşayan 200 Filistinliye 'kendi evlerini yıkmaları' için tebligat gönderdi. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail makamlarının Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Eski Şehir bölgesinde yaşayan 200 Filistinli aileye gönderdiği tebligatta bazı evlerin tamamen, bazılarının kısmen yıkılacağına ilişkin bilginin yer aldığı, söz konusu evlerin yıkılması için farklı süreler tanındığı aktarıldı.

Filistinlilerden evlerini kendilerinin yıkmalarının talep edildiği, aksi takdirde İsrail makamları tarafından yıkılacağı ve ağır para cezalarının uygulanacağının bildirildiği ifade edildi.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 24 BİNE DAYANDI

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 101 gündür devam eden saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı da 24 bine dayandı. 7 Ekim'den bu yada ölen Filistinli sayısı 23 bin 968’e, yaralıların sayısı ise 60 bin 582’ye yükseldi. Saldırılarda yaşamını yitirenlerin yüzde 70’inin ise kadın ve çocuklar olduğu açıklandı.

BİDEN'IN İSRAİL'E DESTEĞİNDE 'SONA GELİNDİ' İDDİASI

Öte yandan ABD basınının adı açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberde, ABD’nin Gazze Şeridi’ne yönelik taleplerinin İsrail tarafından dikkate alınmaması nedeniyle ABD Başkanı Joe Biden’ın destek verdiği İsrail hükümetine karşı 'sabrının tükendiği' iddia edildi.

Haberde, yetkilinin ABD yönetiminin İsrail'in Gazze savaşıyla ilgili son taleplerinin çoğunu reddetmesinden dolayı hayal kırıklığına uğradığı vurgulanarak "Durum berbat ve çıkmaza girmiş durumdayız. Başkan'ın sabrı tükeniyor" dediği bildirildi.

Haberde ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in İsrail'e yaptığı son ziyaret sırasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesine İsrail'in çatışmaların sona ermesinin ardından Gazze’ye ilişkin planının "hayal ürünü" olduğunu açıkça ifade ettiği belirtildi.

NETANYAHU'YA KARŞITI PROTESTOLAR SÜRÜYOR

İsrail'de de on binlerce kişi de Gazze Şeridi'nde esir tutulan İsraillilerin serbest bırakılması ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun istifa etmesi için Tel Aviv'de 24 saat önce başlattıkları protesto gösterilerine devam ediyor.

Eyleme katılanlar "100 gün 100 gece cehennem" yazılı pankartlar taşıyarak Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasını ve "savaşı yönetememekle" suçladıkları Başbakan Binyamin Netanyahu'nun istifa etmesini istiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN