Kolombiya'da askeri tesise bombalı saldırı

Kolombiya'da askeri tesise bombalı saldırı

Kolombiya'da bir askeri tesise bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker hayatını kaybetti, 12 asker ise yaralandı. Savunma Bakanlığı saldırıyı yetkililer tarafından ülkenin en büyük aktif uyuşturucu karteli olarak kabul edilen bir grubun düzenlediğini iddia etti.

Kolombiya'nın başkenti Bogota'nın yaklaşık 480 kilometre kuzeybatısındaki Turbo kentindeki bir askeri tesise saldırı düzenelendi. Yetkililer olay nedeniyle bir askerin hayatını kaybettiğini, 12 askerin ise yaralandığını belirtti.

The Washington Post'ta yer alan habere göre, Savunma Bakanlığı yetkililer tarafından ülkenin en büyük aktif uyuşturucu karteli olarak kabul edilen Körfez Klanının bir fraksiyonuna bağladı.

Turbo kentinde yer alan Antioquia Valisi, yetkililer tarafından "El Indio" lakabıyla Wilder de Jesús Alcaraz olarak tanımlanan grubun liderinin yakalanmasını sağlayacak bilgi için yaklaşık 12 bin 800 dolar ödül teklif etti.

HÜKÜMET BARIŞ İSTİYOR

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, solcu gerillalar ve kaçakçılık örgütleri de dahil olmak üzere tüm silahlı gruplarla barış anlaşmaları müzakere ederek ülkesinde bir “topyekün barış” planı oluşturmanın yollarını arıyor.

Hükümetin birçok farklı kuruluşla devam eden barış görüşmeleri var ancak Körfez Klanıyla görüşmeleri sürdürmekte zorluk çekiyor. Geçen yıl hükümet ve grup ateşkes konusunda anlaşmıştı ancak yetkililer, uyuşturucu kartelini bir madencilik protestosu sırasındaki saldırıların arkasında olmakla suçladıktan sonra görüşmeleri durdurdu ve ordu, kartellere karşı askeri operasyonları yeniden başlattı.

Öte yandan geçtiğimiz Aralık ayında, hükümetin Kolombiya'nın bir zamanlar en büyük isyancı hareketi olan Kolombiya Devrimci Silahlı Kuvvetleri (FARC) muhaliflerine atfettiği saldırıda altı asker hayatını kaybetmiş ve altı asker de yaralanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN