Musk'tan New York Times’ın altın rozetine veto

Musk'tan New York Times’ın altın rozetine veto

Sosyal medya platformu X'in sahibi Musk, X Premium abonelik sistemine katılım sağlamayan New York Times’ın altın tikini kaldırdı. Times, doğrulamayı kaybeden ilk büyük hesap oldu

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan X'in sahibi Elon Musk'ın, dünyanın en ünlü gazetelerinden biri olan New York Times için devam eden şikayetleri üzerine gazetenin hesabındaki altın onay işareti kaldırıldı.

New York Times'ın hesabında bulunan altın rengi rozet, İsrail ve Ukrayna'daki iki büyük küresel çatışmanın ortasında 55 milyon takipçisi olan hesabı sahtelerinden ayıran tek semboldü. Musk’ın desteklediği bu politika sebebiyle X, İsrail-Hamas savaşıyla ilgili bir dizi yanlış bilgi seline ev sahipliği yaptı ve bunların büyümesine yardımcı oldu.

DAHA ÖNCE DE KALDIRILMIŞTI

Oksijen'de yer alan habere göre; nisan ayına o zaman adı Twitter Blue olan abonelik sistemi başlayınca, Times'ın ücreti ödemeyi reddetmesinin ardından Musk, onay işaretinin derhal kaldırılması için tweet attı ve Times, doğrulamayı kaybeden ilk büyük hesap oldu. Nisan ayının sonlarında X, ödemeyi reddeden veya istemediklerini söyleyenler de dahil olmak üzere Times ve diğer bir milyondan fazla takipçili hesapların onay işaretlerini eski haline getirdi. Her iki kuruluşu da tanıyan kaynaklara göre ne Times ne de Post bu ücreti ödemedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN