NATO Kuzey Avrupa'da askeri tatbikatlara başlıyor

NATO Kuzey Avrupa'da askeri tatbikatlara başlıyor

NATO'nun Nordic Response (İskandinav Tepkisi) 24 tatbikatları ilk kez Finlandiya'nın NATO üyesi olarak katılımıyla bugün kuzey Finlandiya, İsveç ve Norveç'te başlıyor. 15 Mart'a kadar sürmesi planlanan Norveç liderliğindeki tatbikatlar, Steadfast Defender 24 adı verilen, on yıllardır yapılan en büyük NATO askeri tatbikatlarının bir parçası.

Finlandiya kamu yayıncısı YLE'nin haberine göre, NATO'nun Nordic Response (İskandinav Tepkisi) 24 tatbikatları ilk kez Finlandiya'nın NATO üyesi olarak katılımıyla bugün kuzey Finlandiya, İsveç ve Norveç'te başlıyor.

15 Mart'a kadar sürmesi planlanan Norveç liderliğindeki tatbikatlar, Steadfast Defender 24 adı verilen, on yıllardır yapılan en büyük NATO askeri tatbikatlarının bir parçası.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre tatbikat 14 ülkeden yaklaşık 20 bin askerin katılımıyla karada, denizde ve havada gerçekleştirilecek.

Finlandiya ordusu yaptığı açıklamada, "Tatbikat NATO'nun operasyon kabiliyetini, uyumunu ve İttifakın tüm alanını savunma isteğini ortaya koyacaktır. Steadfast Defender 24, NATO'nun onlarca yıldır yaptığı en önemli eğitim tatbikatı olacağından, onun ve Nordic Response 24'ün hazırlıkları birkaç yıldır zaten devam ediyor" denildi.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) 19 Ocak'ta Rusya'nın NATO'nun Kararlı Savunucusu'nu Moskova'ya yönelik bir provokasyon olarak göstermek için bir bilgilendirme kampanyası başlattığını söyledi.

Steadfast Defender 2024, 22 Ocak'ta NATO ülkeleri ve İsveç'ten 90 bin askerin katılımıyla başladı ve ittifakın Soğuk Savaş'tan bu yana yaptığı en büyük tatbikat olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN