Nijerya’da yetkililer alarmda: Binlerce kaçak petrol hattı bulundu

Nijerya’da yetkililer alarmda: Binlerce kaçak petrol hattı bulundu

Ekonomisi ağırlıklı olarak petrol merkezli olan Nijerya'da yetkililer, 4 bin 800'den fazla kaçak petrol boru hattı tespit etti. Yetkililerin, ülkenin önemli gelir kaynağına ilişkin sabotaja karşı harekete geçeceği bildirildi.

Petrol ve doğalgaz zengini Nijerya'nın Ulusal Petrol Limited Şirketi (NNPCL) Grup İcra Direktörü Mele Kyari, yaptığı açıklamada, ülkedeki petrol boru hatlarında 4 bin 800'den fazla kaçak hattın tespit edildiğini belirtti.

‘100 KİLOMETREDE 300 EKLEME’

Bu durumun ülkenin en önemli gelir kaynağına ilişkin vahim bir tablo oluşturduğunu vurgulayan Kyari, "Boru hatlarımızda 4 bin 800'den fazla yasa dışı bağlantı var. Bu da bazı hatlarda, boru hatlarının 100 kilometresinde 300 kadar ekleme olduğu anlamına geliyor. Dolayısıyla petrol üretseniz bile gerekli basınçta veremezsiniz" ifadesini kullandı.

Ekonomisi petrole dayanan Nijerya'da hırsızlık ve sabotajlar ülkeye büyük zarar veriyor. Ülkedeki günlük ortalama petrol üretimi geçen yıl, 1997'den bu yana en düşük seviyeye gerilemişti.

Kyari, 2 yıl önce, ülkenin hırsızlık ve Vandalizm nedeniyle günde 13 milyon dolar değerinde 200 bin varil petrol kaybettiğini söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN