90 gün sigortalı olanlar dikkat! Hemen SGK'ya başvurun: 9.933 TL ödenecek

90 gün sigortalı olanlar dikkat! Hemen SGK'ya başvurun: 9.933 TL ödenecek

SGK'ya başvuru yapanlara 90 gün sigortalı olanlara nakit destek verildi. İŞKUR aracılığıyla beraber tam tamına 9 bin 932 TL nakit verileceği duyuruldu. Çalışan annelere yönelik başlatılan yardım ödemeleri için tüm detaylar haberimizde.

90 günlük sigortalıya İŞKUR'dan 9.932 TL ödeme desteği verildiği açıklandı. Çalışan ve çalışmayan annelere yapılacak yardımlar için TC vatandaşı olanlara kolaylık sağlandı. 90 günlük sigortası olanların kimliklerle başvuru yapması için şartlar açıklandı. İşte, 9.932 TL nakit destek için gerekli bilgiler...

DOĞUM YAPAN ANNELERE İZİN PARASI

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yeni doğum yapan annelere özel yardım imkanı sunulurken 112 günlük sürenin ele alınmasıyla belirli miktar için ödemeler yapılmaya başlandı. Çalışan hamile kadınların doğum öncesinde 8 ve sonrasında 8 hafta olarak toplamda 16 hafta izni bulunuyor. Bunun yanı sıra günlük çalışma hayatı içerisinde 1.5 saatlik süt izni var. İzin süreleri çocuk sayısına göre farklılık gösterirken gerekli şartlara uygun olan annelerin 6 aya kadar izin hakkı mevcut.

annelere izin parası

Geçici iş görmezlik ödeneği, analık izin zamanında kadınlara çalışılmayan her güne özel kolaylık tanımlandı. Asgari ücretli olarak çalışan annelere 112 gün için ödenecek ücret 24.908 TL olurken çocuk sayısına göre artış yaşanır.

İlk çocuğa ödenen ücret 300 TL, ikinci çocuk 400 TL ve üçüncü çocuk ise 600 TL olarak ödemesi gerçekleşir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN