Altını olanlar dikkat! O karar sonrası altında ibre terse döndü

Altını olanlar dikkat! O karar sonrası altında ibre terse döndü

ABD Merkez Bankası Fed'in faizi %5,25'te muhafaza kararı neticesinde, altın kıymetlerinde azalış gözlemlendi. Ons altın, 1932 dolar seviyelerine kadar çekildi.

Evrensel piyasalar, Fed'den gelecek faiz kararını bekleyiş içindeydi. Önceki akşam, Fed faiz kararını duyurdu ve faizleri %5,25'te stabil tutmayı tercih etti. Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonda bir miktar gerileme olduğunu, fakat bir süreliğine %2'lik hedefin ulaşılmasının olası olmadığını ifade etti ve bu yıl için herhangi bir faiz indirimi tahmininde bulunulmadığını vurguladı.

Faiz indiriminin olmaması, altının değer kazanacağı beklentisiyle birleşmişti ancak Powell'ın beyanları sonrasında altın gücünü yitirdi.

Powell "Enflasyon düştüğünde, faizleri indirmek uygun olur. Ancak bu yıl faiz indirimini öngören hiç kimse yok. Bu yıl için faiz indirimi uygun görülmemekte. Hiçbir politika yapıcı bu yıl faiz indirimi tahmin etmiyor." şeklinde konuştu.

Ons altın günü 1942 dolarlık bir değerden açtı. Gün içerisinde en düşük 1932 dolarlık, en yüksek de 1945 dolarlık bir değer gözlendi. Şu an itibariyle 1935 dolardan alım-satım gerçekleşiyor.

2.jpg

GRAM ALTININ DEĞERİ DE AZALDI

Gram altın değerlerinde de azalma kaydedildi. Gram altın, 1471 lira ile güne başladı. Gün içerisinde en düşük 1462 lira, en yüksek ise 1474 lira değerine ulaştı. Şu anda, 1466 lira üzerinden işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN