Aylık geliri bu miktarın altında olanlar dikkat! 12 ay boyunca sosyal yardım ödenecek

Aylık geliri bu miktarın altında olanlar dikkat! 12 ay boyunca sosyal yardım ödenecek

Devlet destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürecek bir haber daha geldi. İşte haberin detayları…

Yapılan devlet destek ödemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşın yüklerini hafifletiyor. Destek ödemelerinde eğitim yardımı, fatura yardımı, gibi birçok yardım çeşidi bulunmaktadır. Dar gelirliye yeni yardım haberi geldi. Detaylar haberimizde…

banka

BELLİ BİR GELİRİN ALTINDA OLAN TÜM AİLELERE BİR YIL BOYUNCA HER AY NAKDİ YARDIM YAPILACAK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geliri belli bir düzeyin altında olan tüm hanelere bir yıl süreyle aylık nakdi yardımda bulunacağını açıkladı. Bakanlık, başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağını gerekçe göstererek başvuru sürecinin 12 Haziran'da başlayacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, göreve gelir gelmez sosyal destek ağını genişleteceğini açıkladı. Göktaş, geliri belli bir düzeyin altında olan tüm hanelere ulaşım yardımı, ihtiyaç sahibi ailelere ise aylık olarak ödenmesi durumunda bir yıl boyunca nakdi yardım alacağını açıkladı.

Hanedeki çocuk sayısına göre bu yardımların artacağını kaydeden Bakan Mahinur Göktaş, başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağını ve başvuruların 12 Haziran 2023 tarihinden itibaren başlayacağını açıkladı. Bakanlık da konuyla ilgili görüş bildirerek, başvurunun hem devlet hem de Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'nın bir şubesi aracılığıyla yapıldığını söyledi.

Yakın zamanda yayınlanan bu yardım paketi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu fonlara güvenen milyonlarca aileye ek gelir sağlamaktadır.

Bakanlık resmi internet sitesinde ihtiyaç sahiplerine her ay ne kadar nakit ödeneceği, çocuk sayısına göre ne kadar ödeneceği ve bu sosyal yardımdan kimlerin yararlanacağına ilişkin şu bilgileri paylaştı.

PROGRAM KAPSAMINDA HANE İÇİNDE KİŞİ BAŞINA DÜŞEN AYLIK GELİRİ;

Aylık geliri 450 Türk Lirası ve altında olan ailelere aylık 1.250 Türk Lirası destek ödemesi yapılacak.

Aylık geliri 450 Türk Lirası ve üstü olanlar 911,15 Türk Lirası daha altında olan ailelere ise aylık 1.100 Türk Lirası destek ödemesi yapılacak.

Aylık geliri 911,15 Türk Lirası ve üstü olanlara 1.372,30 Türk Lirası daha altında olan ailelerimize ise aylık 950 Türk Lirası destek ödemesi yapılacak.

Aylık geliri 1.372,30 Türk Lirası ve üstü olanlara 2.835,60 Türk Lirası daha altında olan ailelerimize ise aylık 850 Türk Lirası destek ödeme yapılacak.

ÇOCUK BİLEŞENİ KAPSAMINDA

1 ve 2 çocuk sahibi olan ailelere 350 Türk Lirası,

3 çocuk sahibi olan ailelere 450 Türk Lirası,

4 çocuk sahibi olan ailelere 550 Türk Lirası,

5 ve üstünde çocuk sahibi olan ailelere 650 Türk Lirası ek ödeme yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN