Bakanlık az önce duyurdu! TC kimlik numarasına göre ödemeler başladı: Hesaplarınızı kontrol edin

Bakanlık az önce duyurdu! TC kimlik numarasına göre ödemeler başladı: Hesaplarınızı kontrol edin

Bugün Türkiye genelindeki çiftçiler, Tarım Bakanlığı tarafından yapılan tarımsal destekleme ödemelerini hesaplarına aktaracak. Bu kapsamda, 430.5 milyon liralık destek ödemesi gerçekleştirilecek ve Türkiye'nin tarımsal sektörüne katkı sağlanacak. İşte ödemenin ayrıntıları...

Bugün itibariyle çiftçilerin hesaplarına 430 milyon 589 bin Türk Lirası tutarındaki tarımsal destekleme ödemeleri aktarılacak. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu ödemelerin çiftçilerimize verilen desteklerin sadece bir kısmı olduğunu belirterek, tarım sektörünün gelişimi ve çiftçilerimizin daha iyi koşullarda üretim yapabilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladı. 

ÇİFTÇİYE DESTEK DEVLETTEN

ödeme

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde çiftçilere verilen tarımsal destekleme ödemelerinin bugün hesaplarına aktarılacağını duyurdu. Toplam 430 milyon 589 bin 728 Türk Lirası değerindeki destek ödemesi kapsamında, hayvan hastalığı tazminatı desteği için 407 milyon 840 bin 810 Türk Lirası, kırsal kalkınma yatırımları desteği için 14 milyon 690 bin 468 Türk Lirası, afet bölgesi ilan edilen illerdeki yetiştiricilere yem desteği için de 8 milyon 58 bin 450 Türk Lirası ayrıldı. Bakan Kirişci, destek ödemelerinin çiftçilerin ekonomik durumunu rahatlatması ve tarım sektörünün gelişimine katkı sağlaması amacıyla yapıldığını belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN