Dışarıda yemek yemekte haram oldu! Pide, lahmacun, kebap… O tarihten itibaren %50 zamlı ödeme

Dışarıda yemek yemekte haram oldu! Pide, lahmacun, kebap… O tarihten itibaren %50 zamlı ödeme

2024 yılı ile birlikte zam haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Ekmek zamlarından sonra Tüm etiketlerde tek tek değişmeye başladı. Herkesin dışarıda yemek için önünde kuyruk oluşturdu o lezzetler için artık %50 zamla ödeme yapacaksınız. İşte tüm detaylar…

Sakarya Lokantacılar, Aşçılar, Köfteciler, Kebapçılar Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Serdar Gök, lahmacun, pide, kebap ve tüm gıda ürünlerinde %50 artışa gidildiğini duyurdu. Karnı acıkanlar artık %50 zamla ödeme yapacak. İşte tüm detaylar…

FİYATLARA ZAM YAPILDI

2024 yılı ile birlikte zam haberleri de peş peşe gelmeye başladı. 20 Ocak 2024 tarihi itibarıyla yeni bir fiyat tarifesi uygulanacağını belirten Gök, yeni tarife ile birlikte lokantalardaki tüm gıda ürünlerinde %49 ile 50 arasında bir artış yapılacağını söyledi. Girdi maliyetlerinin artmasına rağmen esnafın zam yapmamak için direndiğini belirten Gök, “Her fiyat artışının alım gücünü düşürdüğünü biliyoruz, bunun farkındayız ama bizimde mesleğimizi sürdürerek ayakta kalmamız ve hizmet vermemiz gerekiyor” dedi.

pide-1.jpg

MECBURİ ARTIŞ YAPILACAK

Asgari ücrete yapılan zam ile birlikte SGK ve Bağ-Kur primlerinin zamlanması ve tüm girdi maliyetlerinin yükseltilmesi lokantalara da zam yolunu açtı. Geçtiğimiz hafta et fiyatlarına 50 TL zam geldiğini belirten Gök, fiyat artışı yapılmaması için çok düşündüklerini ancak işin içinden çıkılamaz bir durumda kaldıklarını aktardı.

kebap-1.jpg

Sakarya esnafının elinden geldiği kadar fiyat artışı yapmamak için direndiğini aktaran Gök, “Esnafımıza bu hassasiyeti için teşekkür ediyoruz. Bizlerde hem esnafımızı, hem de vatandaşlarımızı düşünerek yeni fiyat tarifesi belirledik. Buna göre lahmacun, kebap, et ürünlerine yüzde 49 ile 50 arasında zam yapmayı uygun bulduk” sözlerini dile getirdi.

60 TL'YE YÜKSELDİ

2024 yılı kapsamında alınan yeni kararlar doğrultusunda esnafın fiyat tarifelerini dükkanda görünür bir bölümde asma zorunluluğunu hatırlatan Başkan Gök, 40 TL'den satılan Lahmacunun 60 ile 65 TL arasında satılacağını duyurdu. Kebap çeşitlerine göre değişen fiyatlar ise %50 zamlı olarak tarifeye yansıtılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN