Dolar altın borcu olanlar elini çabuk tutsun! İslam Memiş 'Tufan geliyor' diyerek uyardı: Tarih verdi duyanlar kuyumcuya koştu

Dolar altın borcu olanlar elini çabuk tutsun! İslam Memiş 'Tufan geliyor' diyerek uyardı: Tarih verdi duyanlar kuyumcuya koştu

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Merkez Bankası'nın 50 baz puan faiz indirimi sonrasında altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Özellikle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım kararları altında baskılara neden olmuş durumda. Ons altında kayıplar yüzde 3'ü aşarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten altın ve dolar borcu olanlara kritik uyarı geldi. 'Tufan geliyor' diyen Memiş, yükselişler için tarih verdi.

Altın ve dolar tahminleriyle dikkatleri üzerine çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda yaşanan son durumu değerlendirdi. Küresel çapta yaşanacak olan bir ekonomik krizin başında olduğumuza dikkat çeken Memiş, altın fiyatları ile ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu. Altın fiyatlarında yaşanan düşüşlerin kalıcı olmadığının altınızı çizen altın kahini, dolar ve altın borcu olanları uyardı. 'Tufan geliyor' diyen İslam Memiş, büyük kriz için tarih verdi. Bunu yapmayan yandı! İşte İslam Memiş'in dolar ve altın fiyatları için yaptığı tahmin...

Küresel piyasalarda dalgalanmalar devam ederken gözler ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararına çevrilmiş durumda. Altın fiyatlarında kayıplar artarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dolar ve altın için kritik uyarılar peş peşe geldi. Altın ve dolar borcu olanlar yandı!

ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan düşüşlere değinen İslam Memiş, FED Başkanı Powell'in konuşmalarına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Neden altın ve gümüş fiyatları, pariteler 7 Mart 2023 Salı akşamı sert bir şekilde düştü? ABD Merkez Bankası FED'in başkanı Powell'in konuşması fiyatları düşürdü. FED'in mart toplantısında 5 baz puanlı faiz artırımı beklentisi vardı. Piyasalar bunu, şahin tonda bir açıklama yaptığı için FED Başkanı Powell, 50 baz puan faiz artırımı yapacaklar beklentisi ile EMTA fiyatlarında düşüşler olduğunu gözlemliyoruz.

ghghhg-9.jpg

FED'in 50 baz puanlık faiz artırmak olasılık piyasalarda şu anda fiyatlandığı için altın ve gümüş fiyatlarında son bir dip arayışında olduğunu gözlemliyorum. Yani FED, sözlü yönlendirmeye ve toplantı öncesi başladı ve FED toplantısında mart kararında 25 baz puanlık faiz artırımının olacağını ve 25 baz puan faiz artımı yaptıktan sonra piyasalara sözlü olarak yönlendireceğiyle alakalı düşüncem sabittir."

İSLAM MEMİŞ TARİH VEREREK UYARDI!

Fiyatlarda yaşanan düşüşlerin kalıcı olmadığının altını çizen İslam Memiş, yükselişler için tarih verdi. Haziran ayını işaret eden Memiş, beklediği seviyeleri açıkladı. İslam Memiş şunları söyledi:

"Yine piyasalarımı manipüle etmeye devam ediyorlar. Altın ve gümüş fiyatları dip arayışında. Son demler, son fırsatlar... Özellikle mayıs sonrası yani haziran aylarında agresif yükselişlerin yaşanma ihtimali çok kuvvetli.

Elinde TL bulunduran, elinde dolar veya döviz bulunduran, altının ons fiyatındaki ve altının gram fiyatındaki bu düşüşleri fırsata çevirmek isteyen yatırımcılar için bu haftanın önemli bir fırsat haftası olduğunu tekrar etmek isterim. Bu fiyatlar kalıcı değil. Özellikle ons tarafından yaşanan sert düşüşlerle birlikte merkez bankaları da stoklarını artırmaya devam ediyorlar.

ghghgh-29.jpg

Geçen yıl biliyorsunuz 7-8 ay boyunca baskılanmıştı ve elinizdeki varlıkları bozdurmayın, tuzağa düşmeyin, merkez bankaları altın ve gümüş stoklamaya devam ediyorlar. Ucuz mal ediyorlar ve depolarını fiziki altınla dolduruyorlar uyarılarım vardı.

Yılın son ayında dünyadaki bütün merkez bankalarının stoklarında ciddi anlamda yaklaşık 400 ton civarında altın alımı yaptığını da Dünya Altın Konseyi açıkladı. Bunların içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da 95 tonluk altın alımı yaptığını gördük."

ALTIN VE DOLAR BORCU OLANLAR DİKKAT!

Küresel çaplı bir krizin yaşanmasının an meselesi olduğunu belirten İslam Memiş, dolar ve altın borcu olan vatandaşları uyardı. Krizle birlikte fiyatların tavan yapacağını belirten Memiş, şunları söyledi;

"Yine merkez bankaları, fiziki altın ve gümüş alımlarına devam ediyorlar. Şirketler gümüş alırken, merkez bankaları altın alıyorlar. Ocak ayında altın alımları yüzde 16 arttı. Merkez bankaları ocak ayında 31 ton altın alımı yaptılar. Altın talebindeki artış 20 ton ile 60 ton arasında bir ağırlığa sahip oluyor. Türkiye ocak ayında 23 tonluk altın alımı yaparak rezervini 565 tona kadar yükseltti. Özellikle kasım, aralık ayında toplamda 62 ton altın alımı yapan Çin, ocak ayında 15 ton altın alımı yaptı. Bakın düşüşler var, bu düşüşleri fırsata çeviren merkez bankaları var. Neden altın stokluyorlar? Çünkü büyük bir kaos bekleniyor. Hem ekonomik anlamda, hem de jeopolitik risk açısından büyük bir kaos bekleniyor. Diğer yandan dünya ülkeleri dijital paralara geçecek ve dijital paralar da altına bağlanacağı için merkez bankaları her fırsatta altın stoklamaya devam ediyor."

"BÜYÜK TUFAN GELİYOR" DİYEREK UYARDI

Büyük bir krizin olduğunu ve altında sert yükselişlerin olacağını belirten Memiş, iç piyasadaki dengelerin nasıl değişeceğini açıkladı. Seçime dikkat çeken Memiş, şunları söyledi:

"Merkez bankaları son 1-1,5 yıldır altın rezervlerini artırırken sen ne yapıyorsun? Ocak ayında altın alımını yüzde 16 civarında artıran merkez bankaları aslında şubat ve mart aylarında altın rezervlerini artırmaya devam edecek. Yılın ikinci çeyreğinin başında Dünya Altın Konseyi'nin raporlarında altın ve gümüş stoklarındaki artışı görmüş olacağız. Dünyadaki ülkelerinin ekonomileri artık öyle bir noktaya geldi ki, ekonomik krizin patlaması an meselesi. Büyük bir ekonomik tufanın aslında ilk çeyreğindeyiz. Buna göre hazırlık yapmakta fayda var.

ghhghg-45.jpg

Türkiye, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını açıkladığını dün akşam hep beraber görmüş olduk. 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçim takvimi, 10 Mart'ta açıklanacak. Türkiye bundan sonraki süreçlerde bir genel seçim havasında bir yola çıktı ve bu yolda çok engebeli bir yol, çok stresli bir yol."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN