Dolar artık bu seviyede olacak! Herkese geçmiş olsun… Özgür Demirtaş yalvardı: Riski aldık

Dolar artık bu seviyede olacak! Herkese geçmiş olsun… Özgür Demirtaş yalvardı: Riski aldık

Türkiye'de dolar ve euro kurundaki artışlar uzman isimlerin dillerine dolandı. Ekonomiyi etkileyen döviz kurundaki dalgalanmalar ile birlikte yatırımcılar kurun nasıl bir çizgide ilerleyeceğini merak ediyor. Araştırma konusu olan dolar kuruna dair ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan açıklama geldi. Dolar kuruna dair rakamları paylaşan Demirtaş, yatırımcıya seslendi. İşte tüm detaylar...

Ekonomiye dair yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen uzman isim Özgür Demirtaş, dolar hakkında açıklamalarda bulundu. Özgür Demirtaş, dolar kurundaki sakin yükselişte doğruluk payının olmadığına dikkat çekti.

DOLARIN OLMASI GEREKEN SEVİYE

Bu etki ise yabancı yatırımcıları ülkeden uzaklaştıracağı konusunda uyarılarda bulundu. Doların en düşük seviyesinin 25 TL olması gerektiğini belirten Özgür Demirtaş, açıklamalarında ihracatın rahatlaması gerektiğini savundu.

Asgari ücrete gelen zam sonrasında dolar kurunun 28 seviyelerinde yer alması gerektiğine dair değerlendirmelerini aktardı. Özgür Demirtaş dolar hakkında, "Hükümet kendini sıkıştırıyor. Dolar birden olması gereken seviyelere çıkarılmalı artık enflasyon riskini aldık.” sözlerine yer verdi.

nta1njgxmt-ekonomist-ozgur-demirtas-isyan-etti-dolar-almak-isteyen-kapalicarsiya-kostu-bu-rakamlari-gorenlerin-agzi-acik-kaldi.jpg

MEHMET ŞİMŞEK YORUMU

Dolar kuruna dair açıklamalarıyla dikkat çeken Özgür Demirtaş, dolar kuruna dair rakamları paylaştı. Kur üzerine yaptığı değerlendirmelerin ardına ekonomiden sorumlu olan Bakan Mehmet Şimşek hakkında değerlendirmelerini paylaştı.

Mehmet Şimşek'in göreve getirilmesini olumlu bulan Özgür Demirtaş, "Ülkemi seven bir insan olarak diyorum ki iyi ki de Mehmet Şimşek geldi, gelmemesi durumunda daha olumsuz şeyler yaşanabilirdi” sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN