Dünyaca ünlü bankalardan dolar tahmini! Seçim sonrası için o rakamı işaret ettiler: Dolar ve euroda olay var!

Dünyaca ünlü bankalardan dolar tahmini! Seçim sonrası için o rakamı işaret ettiler: Dolar ve euroda olay var!

Seçime 1 gün kala, dolar ve euro kur tahminleri merak uyandırdı. Almanya'nın önde gelen finans kuruluşlarından Commerzbank, seçim sonrası dolar ve euro kurlarına yönelik bir tahmin sundu. Dolar ve euroya dair projeksiyonlar yapan bankanın tahminleri, geniş çapta ilgi çekti. Diğer taraftan, ING analisti Pesole, faiz indirimine dair beklentilerin doların değerinde düşüşe yol açabileceği yönünde bir görüş ortaya koydu. Peki, seçimlerin ardından dolar ne kadar olacak? İşte tüm ayrıntılar...

Seçimlere sayılı günler kala dolar ve euro kurları üzerine tahminler göz önüne seriliyor. Alman Commerzbank, seçim sonrası dolar ve euro kuru tahminlerini açıkladı. Banka tahminlerine göre, yıl sonunda doların 20, euro'nun ise 22,8 seviyesinde olması bekleniyor. Alman bankasının tahminleri gündemde geniş yer buldu. ING analisti Pesole ise, faiz indirimi beklentisiyle doların düşüşe geçebileceği öngörüsünde bulundu. Peki, dolar seçimden sonra ne kadar olacak? İşte tüm ayrıntılar...

SEÇİMLERE DOĞRU DOLAR VE EURO KUR TAHMİNLERİ

Seçimlere az bir süre kala dolar ve euro kurlarına yönelik tahminler hız kesmeden devam ediyor. Alman Commerzbank'ın sunduğu tahminler, yatırımcılar arasında şaşkınlık yarattı. Peki, dolar seçim sonrasında ne seviyelere ulaşacak? İşte tüm detaylar...

DOLAR VE EURO'DA YIL SONU TAHMİNİ

Dolar ve euro kurlarına yönelik tahminlerde yeni bir boyut eklendi. Kazançlı durumdaki kur sonrasında tahminler yeniden yapıldı. Alman Commerzbank'ın sunduğu tahminlerle birlikte, yıl sonu kurları da açıklandı. Yatırımcıları heyecanlandıran tahmine göre, doların 20 liraya, euro'nun ise 22,8 seviyesine ulaşması bekleniyor.

Alman bankası, seçim sonrası tahminlerini paylaşırken piyasaya yönelik kritik değerlendirmelerde bulundu. Yatırımcıların dikkatini çeken değerlendirmeler ile tahminler dikkat çekti. Alman bankası tarafından açıklanan yıl sonu tahminleri, TL'deki dalgalanmalardan sonra gündeme geldi.

COMMERZBANK TAHMİNLERİ VE SEÇİM SONRASI DÖVİZ KURU BEKLENTİLERİ

Commerzbank'ın Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması durumunda yaşanacakları belirtti. Ghose, Türk lirasında düzenlemeler ve sermaye kontrolünün sağlanacağını, bu durumun düşük oynaklığı sona erdireceğini vurguladı.

SEÇİM SONRASI DOLAR VE EURO TAHMİNLERİ

Commerzbank'ın paylaştığı rapora göre, seçim sonrası tahminlerde bulunan banka, haziran sonunda euro'nun 21,5 TL'ye, doların ise 19,5 TL seviyesine geleceği tahmininde bulundu. Ancak bu tahminlerin sembolik olduğunu da belirtti.

ING ANALİSTİ FRANCESCO PESOLE'NİN TAHMİNLERİ

Diğer bir tahmin ise ING analisti Francesco Pesole'den geldi. Pesole yaptığı değerlendirmede, bu hafta daha fazla dalgalanmayı etkilemesi beklenen ABD bankalarındaki gelişmeler, enflasyon dahil ABD verileri ve Fed yetkililerinin konuşmaları ile birlikte yıl sonuna kadar ABD Doları eğrisinde fiyatlanan 68 baz puanlık faiz indirimi olduğunu belirtti.

TAHMİNLERDEN ÇIKAN SONUÇ

Seçimler öncesi dolar ve euro kurları üzerine yapılan tahminler piyasalar ve yatırımcılar tarafından büyük bir ilgi ve merakla takip ediliyor. Alman Commerzbank ve ING analisti Francesco Pesole'nin tahminleri, yatırımcıların seçim sonrası döviz kurlarına yönelik beklentilerini şekillendirecek önemli veriler sunuyor. Ancak unutulmamalıdır ki, bu tahminler piyasalardaki belirsizlikleri ve global ekonomik etkileri tam olarak öngörememektedir. Bu nedenle yatırımcıların, kendi finansal hedefleri ve risk toleransları doğrultusunda kararlar alması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN