Emeklilikte yaş sınırı değişti! Yeni emeklilik sistemi hazır... Milyonlarca çalışana yüzde 30 destek ödemesi

Emeklilikte yaş sınırı değişti! Yeni emeklilik sistemi hazır... Milyonlarca çalışana yüzde 30 destek ödemesi

Milyonlarca emeklinin beklediği yaş sınırı değişti. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nde sona gelinmeye başladı. Ankara kulislerinden gelen son dakika bilgisi herkesi heyecana boğdu. Yeni emeklilik sistemi ile binlerce emekli erkenden emekli olabilecek. Milyonlarca çalışana yüzde 30 destek ödemesi! Kıdem tazminatında da değişiklik geliyor. Peki kimler erken emekli olabilecek? Erken emeklilik için aranan şartlar neler? İşte detaylar haberimizde..

Emeklilikte yaş sınırı değişti! Milyonlarca kişi erken emeklilik için gün sayarken düzenlemede değişikliğe gidildi. Ankara kulislerinden gelen son dakika bilgisi milyonlarca emekli olmayı bekleyen kişiye umut oldu. Vatandaşların beklediği Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nde sona yaklaşıldı. Yeni emeklilik sistemi ile birlikte milyonlarca çalışana yüzde 30 destek ödemesi sağlanacak. İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA: EMEKLİLİKTE YAŞ SINIRI DEĞİŞTİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gelecek yıl yaşama geçirilecek Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'ne ilişkin düzenleme ile ilgili güzel haberi duyurdu. Emeklilere hem ek gelir hem de erken emeklilik sağlanacak. Sabah'ın haberine göre, yeni düzenleme ile birlikte 200 milyarın üzerinde büyüklük sağlanması hedefleniyor. Orta Vadeli Program'da yer alan takvime göre, ikinci basamak emeklilik sistemine ilişkin kanuni düzenleme 2024'ün son çeyreğinde tamamlanacak. Otomatik katılım sisteminin işverenlerin de katkısı ile ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceği Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi kurulacak.

gfgfgf-2023-10-10t103744-848.jpg

MİLYONLARCA ÇALIŞANA YÜZDE 30 DESTEK ÖDEMESİ SAĞLANACAK

Şuan için Türkiye'de kamu emeklilik ve üçüncü basamakta yer alan BES uygulanmakta. Yeni modelle hem sistemdeki fon tutarı hem de sisteme girenlerin kalış süreleri artacak, işverenin desteğinin olacağı bir model uygulanacak. Tamamlayıcı emeklilik, bireyselden farklı olarak şirket veya kurum bünyelerinde çalışanlar için fonlar aracılığıyla oluşturulacak. BES'te olduğu gibi çalışanın maaşından yüzde 3 kesinti yapılacak, işveren de aynı oranda katkı sağlayacak, devletin yüzde 30 katkı sağlaması öngörülüyor.

gfgfgf-2023-10-10t103757-274.jpg

KIDEM TAZMİNATINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK Mİ?

Çalışan, işveren, devlet tarafından çalışanın bireysel hesabına yapılacak nakdi kaktılar emeklilik yatırım fonlarında yatırıma yönlendirilecek. Bu fonların seçimi, birimin fonlar arasında dağılımına ise çalışan karar verebilecek. Birikimler emeklilik yatırım fonları aracılığıyla değerlendirilecek. Çalışan fon seçimini kendisi yapacak, reel getiri buna göre oluşacak. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde olduğu gibi kıdem tazminatına ilişkin bir düzenleme içermiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN