Gram altın biriktirenler dikkat! Dünyanın en ünlü 4 uzmanı 5 Aralık'tan sonra altın fiyatlarının akıbetini açıkladı

Gram altın biriktirenler dikkat! Dünyanın en ünlü 4 uzmanı 5 Aralık'tan sonra altın fiyatlarının akıbetini açıkladı

Altın fiyatlarında hızlı yükseliş bir anda çakıldı. Rüzgarın tersine dönmesiyle birlikte akşam saatlerinde büyük bir değer kaybı yaşandı. FED başkanı tarafından yapılan açıklamanın ardından beklentiler artarken, altın fiyatları da hızla yükseliyordu. Altın bu kez çok yükseklerden düştü. İşte altın fiyatlarının akıbeti...

FED para politikası sıkılaşmasında sona gelindiği paylaşıldı. Önümüzdeki yıldan itibaren faiz indirimlere başlanması bekleniyor. Beklentilerin güçlenmesinin ardından altın fiyatları tarihin en yüksek seviyelerine fırladı. Geçtiğimiz gün akşam ise kritik gelişme yaşandı.

MERKEZ BANKALARINDAN KRİTİK KARAR

Altın fiyatlarında yaşanan gelişmenin ardından gram altın fiyatında düşüş meydana geldi. Alış fiyatı 1899 TL olan gram altının 1881 TL'ye, satışı 1916 TL olan gram altının 1882 TL'ye gerilediği görüldü. Paylaşılan ankete göre, merkez bankalarının yüzde 24'ü önümüzdeki 2024 yılı içerisinde rezervlerini artırmayı düşünüyor.

020920206638-41.jpg

ALTIN ENGELLERİ AŞTI

Altının diğer emtialara göre performansının yüksek olduğu işaret edildi. Bitcoin'den haz etmeyen ve altını destekleyen Peter Schif'e göre, altın 2 bin 100 dolar barajını aşacak. Tüm zamanların en yüksek seviyesini göreceği iddia ettiği altının engelleri aştığını söyleyerek, "Şu anda keşfedilmemiş bir bölgede işlem görüyor ve Bitcoin’in rekor tazeleyebilmesi için hala yüzde 60’ın üzerinde yükselmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

s-cc54562d4c2d2b6be4249cd0537da9f2ddc94f82.webp

ALTIN FİYATLARI DÜŞTÜ

Akşam saatlerinde altın fiyatlarında yüzde 2.22 oranında düşüş meydana geldi. Düşüşün ardından yatırımcıların eli ayağına dolandı. Altın fiyatlarında rüzgarın ters esmesiyle birlikte, uzmanlardan açıklamalar geldi. Altın fiyatlarının haftaya güçlü bir şekilde başlandığı vurgulandı.

ALTIN YATIRIMINDAKİ POTANSİYEL

Finans dünyasının bilinen isimleri, uzmanlar ve piyasa gözlemcileri tarafından altın fiyatlarındaki son durum değerlendirildi. Bloomberg kıdemlisi Mike McGlone'ye göre, altının diğer emtialara göre daha iyi bir performans gösterebileceğini paylaştı. İhtimalin yüksel olduğunu söyleyerek, milenyum başından bu yana çoğu emtiaya göre daha yüksek bir performans sağladığının altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN