Hyundai’den piyasayı sarsacak elektrikli! En ucuz versiyon geliyor

Hyundai’den piyasayı sarsacak elektrikli! En ucuz versiyon geliyor

Elektrikli otomotiv sektörü hızlı günler geçirmeye devam ederken bu kez yeni bir hamle Hyundai'den geldi. Bu otomobil piyasayı resmen altüst edecek. Özellikle ucuz elektrikli otomobil arayanlar için ilk tercih olabilir. İşte konuya ilişkin detaylar…

Elektrikli otomobil piyasasında yeni modeller yeni rekabetler yaşanmaya devam ederken piyasayı sarsacak bir model de Hyundai’den geldi. Hem tasarımı hem özellikleri hem de cep yakmayan fiyatlarıyla alıcıların dikkatini çeken bu model büyük bir merakla bekleniyor. Hyundai, başarılı bir elektrikli araç dönüşüm stratejisi yürütürken mevcut elektriklilerin rakibi olarak gelmeye hazırlanıyor.

LONİQ 5’TEN DAHA UCUZA GELİYOR

Hyundai'nin bu yeni modeli ile alakalı sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan “dolubatarya” akşam sayfası “Hyundai'dan 800V mimarili ucuz elektrikli otomobil geliyor!” diyerek piyasa ile ilgilenenlere müjdeyi verdi. Bu aracın Ioniq 5'ten daha ucuz bir model ile Renault 5, Volkswagen ID.2'ye rakip olmaya geldiği belirtildi.

yeni-proje-10.jpg

HEDEF FİYAT 20 BİN EURO

'IONIQ 2’nin hedef fiyatı 20 bin euro olay belirtilirken ucuz bir model oldu ortada. Buna rağmen 800V bataryadan vazgeçmeyecek ve tıpkı Çinli rakipleri gibi LFP hücre tercih edecek.

Bunların yanı sıra bu yeni model Hyundai-Kia'nın IMA (Integrated Modular Architecture) platformunda üretilecek. Ayrıca Avrupa pazarını hedef alacağı bilinirken aracın 2025 ten önce satışa sunulması pek mümkün görünmüyor.

yeni-proje-11.jpg

800V BATARYA VE ŞARJ İMKANI

Güney Koreli üretici, elektrikli araç platformu geliştirme konusunda Avrupalı rakiplerinin birkaç kademe üstünde yer alırken, ikinci nesil platforma geçişle beraber rekabet konusunda ciddi bir avantaj sağlayacak gibi görünüyor. Ayrıca söz konusu fiyat seviyesinde 800V batarya ve şarj imkanı sunma özellikleri aracın şimdiden dikkatleri üzerine çekmesine neden oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN