İkinci el araç almak isteyenler dikkat! Fiyatlarda büyük düşüş: Kredi çekemeyen kapış kapış bunları alıyor

İkinci el araç almak isteyenler dikkat! Fiyatlarda büyük düşüş: Kredi çekemeyen kapış kapış bunları alıyor

Bakanlık tarafından alınan tedbirlerin otomobil fiyatlarındaki etkisi görülmeye başlandı. İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş neredeyse yüzde 20'ye ulaşınca satışlar da patladı. Fakat, lüks segmentteki araçlar için kredi kullanamayan vatandaşın tercihi o segmente kaydı. İşte, piyasadaki son durum...

Pandemi zamanında ikinci el fiyatlarında başlayan yükseliş yerini düşüşe bırakmaya başladı. Sıfır otomobillere bayilerde kolayca ulaşılması, ikinci el otomobillere de yansıdı. Ticaret Bakanlığı'nca alınan tedbirlerin etkisi ile fahiş fiyatlarda durulma yaşandı.

Fiyatlarda yüzde 20'yi bulan düşüş satışı artırırken, en fazla talep de orta segmentteki araçlara oldu.

c-h-10-2.jpg

İKİNCİ EL PAZARI HAREKETLENDİ

Otomobil satışlarındaki değerlendirmeleri aktaran oto galeri sahibi Gökhan Ardeşen, fiyatlardaki köpük fiyatların ortadan kalktığını söyleyerek, “Otomobiller fahiş fiyat istenmediği takdirde alınıp satılabiliyor. Pandemi sonrası görülen fiyatlarda sürekli artış trendi son buldu. Yatırım için araç alanlar piyasadan çekildi. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler ile stokçuluğun da önüne geçildi. İkinci el otomobil pazarı son günlerde hareketlenmeye başladı’’ ifadelerini kullandı.

s-h-10-1.jpg

ORTA SEGMENTE TALEP YOĞUN

Talebin en fazla olduğu modellere de değinen Ardeşen, ‘‘En çok orta segment araçlar talep görüyor. İlk aracını alacaklar, orta gelirli aileler, ilk ehliyetini alanlar orta segment araçlara talep gösteriyor. Lüks kategorideki araçlarda krediye ulaşmak zorlaştı. Bunun da etkisiyle lüks araç satışları orta segmentlerin gerisinde kaldı’’ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN