Karadeniz gazı için beklenen tarih açıklandı! Bakan duyurdu: Faturalara o tarihten sonra yansıyacak!

Karadeniz gazı için beklenen tarih açıklandı! Bakan duyurdu: Faturalara o tarihten sonra yansıyacak!

Karadeniz gazı çıkarıldıktan sonra ücretsiz doğal gaz faturası vatandaşın epey ilgisini çekmişti. Peki ücretsiz gaz dönemi ne zaman bitiyor? Tüm detaylar haberimizde.

Karadeniz gazı çıkarılma süreci tamamlandıktan sonra tüm ülkenin 1 ay süreyle ücretsiz doğal gaz kullanacağı haberi paylaşılmıştı. Peki ücretsiz gaz dönemi bitti mi? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ DÖNEMİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğal gaz ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dönmez, Karadeniz gazının bir hafta içinde evlere ulaştırılacağını ve bir ay bütün vatandaşa 40 milyar TL gaz desteği sağlanacağını söyledi. Vatandaşın kesilen ilk doğal gaz faturası devlet tarafından karşılanacak. 

Bakan Dönmez'den Doğal Gaz Açıklamaları

Dönmez Gabar'da çıkarılan petrol ile ilgili de açıklama yaptı. Dönmez, 2020 senesinde yapılan ilk keşifler sonrasında milletin ve devletin kazançlı çıkacağını söylediklerini, saha üretimi başladıktan sonra bütün vatandaşın bu petrolden kazançlı çıkacağını söyledi. Aynı zamanda Dönmez, muhalefet ile ilgili de açıklamalar yaptı. Millet İttifakı'nın birçok vaadi olduğunu, nükleer güç santralinin durdurulacağını, baraja ihtiyaç olmadığını, rüzgar santrallerine karşı çıktıklarını, karşı tarafın ne yapacağının belli olmadığını ve petrol kuyularına beton bile atabileceklerini söyledi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN