Memur ve emeklilerin temmuz zammı netleşti! TÜİK merakla beklenen rakamı açıkladı

Memur ve emeklilerin temmuz zammı netleşti! TÜİK merakla beklenen rakamı açıkladı

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun TÜİK'in açıkladığı nisan ayı enflasyon rakamları ışığında temmuz'da memurlara ve emeklilere yapılacak zamla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdursun TÜİK ve ENAG'ın rakamları arasındaki farka da dikkat çekti. Muhtemel zam oranı memurları hayal kırıklığına uğratabilir.

Sosyal Güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, Nisan ayı enflasyon rakamlarına göre Temmuz'da memurlara ve emeklilere yapılacak zamma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdursun, TÜİK ve ENAG tarafından açıklanan enflasyon rakamları ve oluşan farklar üzerinden değerlendirmeler yaptı.

TÜİK VE ENAG ENFLASYON RAKAMLARI ÜZERİNE

Özgür Erdursun, Nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi ve şu ifadelere yer verdi: "Nisan ayı TÜİK enflasyonu %2.29, ENAG enflasyonu ise %4.86 olarak açıklandı. Mayıs ve Haziran aylarında TÜİK enflasyonunun aylık bu oranlarda gerçekleşmesi durumunda, memura, memur emeklilerine, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 1 Temmuz'da ortalama %22.85 zam (enflasyon farkı) verilir. ENAG'a göre ise %43.61 zam verilmesi gerekmektedir." Erdursun ayrıca TÜİK'in ve ENAG'ın açıkladığı enflasyon rakamlarının oluşturduğu farka da dikkat çekti.

MEMURLAR VE EMEKLİLER İÇİN TEMMUZ'DA YAPILACAK ZAM

Sosyal Güvenlik uzmanı Özgür Erdursun'un değerlendirmelerine göre, Temmuz'da memurlara ve emeklilere yapılacak zam oranı, TÜİK ve ENAG enflasyon rakamlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Eğer Mayıs ve Haziran aylarında TÜİK enflasyonu, Nisan ayındaki oranlarla aynı seviyede gerçekleşirse, memurlara ve emeklilere 1 Temmuz'da ortalama %22.85 oranında zam yapılması bekleniyor. ENAG enflasyon rakamlarına göre ise %43.61 zam verilmesi gerekecektir.

TÜİK VE ENAG ENFLASYON RAKAMLARI ARASINDAKİ FARKIN ETKİSİ

Erdursun, TÜİK ve ENAG enflasyon rakamları arasındaki farkın önemine dikkat çekerek, bu farkın memurlar ve emekliler için önemli bir etkisi olabileceğini belirtti. Enflasyon rakamlarının doğru ve güvenilir olması, memur ve emeklilerin alacağı zam miktarının adaletli bir şekilde belirlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN