Milyonlar bu güne kilitlendi! 26 ay sonra ilki gelmişti: Dolar, altın ve TL'yi sallayacak!

Milyonlar bu güne kilitlendi! 26 ay sonra ilki gelmişti: Dolar, altın ve TL'yi sallayacak!

Gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını kitlendi. Perşembe günü saat 14.00’de yılın son faiz kararı açıklanacak. PPK metni faiz indirimlerine son verildiğini ifade ederken ekonomistler ise aykırı bir karar beklemediğini ifade ediyor. Faiz kararı için hem Merkez Bankası hem de ABD ile bankalar dikkat çeken tahminlerde bulundu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

2021 yılı itibariyle faiz indirimlerine devam eden Türkiye Merkez Bankası geçtiğimiz aylarda ise politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 9 seviyesinde çekti. Aralık ayının sonuna yaklaşırken gözlerde son faiz kararını kitlendi. Para Politikası Kurulu Merkez Bankası başkanı Şahap Kavacıoğlu başkanlığında Perşembe günü bir araya geliyor. Alınacak olan kararlar merakla bekleniyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

FAİZ İNDİRİMİ NE KADAR OLACAK?

Yayınlanan son PPK metninde yer alan ifadeler oldukça dikkat çekiyor. Mevcut politika faizinin küresel talebe ilişkin artan risklerinin dikkate alındığını belirten Kurul, yeterli bir düzeyde olduğuna karar verdi. Ağustos ayı itibariyle net faiz indirimi döngüsüne başlayan Kurul, döngü sonlandırma kararı aldı.Bu kapsamda açıklanacak yeni kararlar da faiz indirimi beklenmiyor.

dolar tahminleri geldi

FAİZLERDE SÜRPRİZ BEKLENMİYOR

26 ay sonra ilk kez hedef doğrultusunda tek haneli rakamlar göze çarpıyor. 2022 yılı Ağustos ayı faiz tahminleri de netleşmiş oldu. PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anket sonuçları kapsamında ekonomistler politika faizi ile ilgili sürpriz bir gelişme görülmediğini belirtti. Politika faizlerinin sabit kalması bekleniyor.

2023 İÇİN DOLAR TAHMİNLERİ

Doların Merkez Bankası faiz kararına tepkisiz kalmaya devam etmesi dikkat çekiyor. Bu kapsamda dolar/TL kuru için 2023 tahminleri de peş peşe geldi. Merkez Bankası piyasa katılımcı anketi dolar/TL kuru beklentilerini açıkladı. Anket sonucunda katılımcılar dolar-tl beklentisinin 18.78 olduğunu açıklarken 12 ay sonra beklentinin 23.35 den 22.77 ye gerilediği görülüyor.

Dolar Kuru Tahminleri

ABD BANKASI'NDAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

ABD'nin önde gelen bankalarından Wells Fargo, Türkiye için önemli bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapor kapsamında Gelişmekte olan dünya ülkeleri arasında dolar karşısında en çok değer kaybına uğrayacak olan paraların Arjantin pesosu ve TL olduğu ifade edildi. Raporda 2023 kur tahminleri de yer aldı. Bu kapsamda dolar/TL kuruna bakıldığında yüzde 23.4 artış olacağı göze çarpıyor. Yapılan tahminler kapsamında doların şu anda 18.64 olduğu ifade edilirken yıl sonunda 19 Haziran 2023 tarihinde ise 21, 2023 yılı sonunda ise 23 olacağı söyleniyor. Yaşanan gelişmeler kapsamında Merkez Bankası faiz kararlarının dolar TL kuru üzerinde yatay bir seyir halinde olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN