Milyonların beklediği emekli maaş zammı için ilk hesaplamalar netleşti! SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B, 4C 2023 Ocak zammı ile yüksek ve en düşük emekli zammı tek tek hesaplandı! Kim ne kadar, kaç TL maaş alacak?

Milyonların beklediği emekli maaş zammı için ilk hesaplamalar netleşti! SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B, 4C 2023 Ocak zammı ile yüksek ve en düşük emekli zammı tek tek hesaplandı! Kim ne kadar, kaç TL maaş alacak?

Son 6 aylık enflasyon verilerine göre değerlendirilecek maaş zamlarına ilişkin heyecanlar artarken memur, asgari ücretli çalışan, emekliler ne kadar oranda zam geleceğini hesaplamaya başladı. 4 aylık oranların açıklanmasıyla zamlar hesaplanmaya başlanırken 2023 Ocak ayı en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak konusu oldu. SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B, 4C 2023 Ocak zammı ile yüksek ve en düşük emekli zammı ne kadar?

Yıl sonuna sayılı günler kala binlerce çalışan, emekli gelecek zamları sabırsızlıkla bekliyor. 4 aylık veriler açıklanmasıla beraber zam tahminler gelmeye başlarken Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranları zamların belirlenmesinde etkili olacaktır. 2023 Ocak ayı Bağkur emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı ne kadar? 2023 emekli zammı oranları ve tahminler haberimizde yer almaktadır

TEMMUZ AYI ZAMMI VE EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Temmuz ayında gelen zamlar sonrasında 6 aylık enflasyon oranı yüzde 42,3 oranında artış ile karşılaşılırken SSK, Bağkur emeklilerine ise yüzde 42,35 zam uygulaması yapıldı. Bununla beraber ise en düşük emekli maaşı 3.500 TL oldu.

2022 EKİM AYI ENFLASYON ORANI

TÜFE yıllık fiyat endeksi yüzde 85,51 olurken aylık %3,54 oldu. TÜFE'de yer alan 2022 yılı değişimiyle bir önceki ay verilerine bakılarak Aralık ayı %57,80 bir önceki yılında Aralık ayı oranı alınarak ikisinin ortalaması çıkartılır.

Yurt içi üretivi fiyat endeksi yıllık %157,69, aylık %7,83.

VATANDAŞLAR ENFLASYONA EZİLMEYECEK

Gün geçtikçe enflasyonun artışları devam ederken aynı zamanda da alı gücü oldukça azaldı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret, memur ya da emekli maaşına yapılacak zamlarla beraber vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğine vurgu yaptı.

emekli zammı hesaplaması

GELİRDE ARTIŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret, memur ve emekli maaşları gibi tüm kesimlerinde etkileneceği bu durumdan yıl başında ciddi şekilde yükselmelerin yaşanması bekleniyor. Enflasyonun yol açtığı refah kaybında ise aşama aşama sonuca varılacağı belirtildi.

EMEKLİ ZAMMI SON ENFLASYONA GÖRE BELLİ OLACAK

Ekim ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla beraber 4 aylık enflasyon oranı da netleşti. Yapılan son hesaplamalara göre 4 aya göre emekli zam oranı yaklaşık yüzde 10-11 oranından değerlendirmeler yapılırken son oran ise zam yüzdesini takriben verebilir.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yıl sonuna kadar hesaplanan enflasyon oranlarına göre karar verilecek zamların gidişatı üzerine 4 aylık verilere bakılarak 3 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 3.700 ya da 800 olması bekleniyor. Yıl sonunda gerçekleşecek olan anketlere göre emekli maaşı yüzde 20-23 aralığındaa olanlara ise zam hesaplamasında yeni tutarın 4 bin ya da 4.500 TL olması bekleniyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN