O ilimizde yastık altları altın dolu! Türkiye'deki altının yüzde 32'si o ilimizde... Sonuncu il ise kimseyi şaşırtmadı

O ilimizde yastık altları altın dolu! Türkiye'deki altının yüzde 32'si o ilimizde... Sonuncu il ise kimseyi şaşırtmadı

Yatırımcının "güvenli limanı" altın, her dönem olduğu gibi yüksek enflasyonla mücadele ettiğimiz şu günlerde de üzerindeki ilgiyi koruyor. Altından vazgeçmeyen insanlar her geçen gün toplam altın mevduatını artırıyor. Ülkenin altın mevduatını ölçen verilere göre hangi ilde ne kadar altın olduğunu il il açıklandı. İşte Türkiye'nin altın mevduatı...

Her dönem cazip bir yatırım aracı sayılan altın, küresel büyümenin hız kestiği son dönemlerde daha da fazla rağbet görüyor.

Ukrayna-Rusya Savaşının patlak vermesiyle en fazla tercih edilen yatırım aracı olan altına talep . Bu dönemde Türkiye’de de yüzde 30 yükselmişti. O dönem 190 lira olan gram altın, 1670 liraya kadar çıktı.

ALTIN MEVDUATI YÜZDE 55,3 ARTTI

TRT Haber'de yer alan habere göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileri Türkiye'de bankalarda, yılın altı aylık döneminde biriken altın mevduatının, yüzde 55,3 arttığını gösteriyor. Buna göre bankalarda bulunan altın mevduatı 699 milyar 980 milyon lira oldu.

EN ÇOK ALTIN İSTANBUL'DA

BDDK verilerine göre İstanbul altın mevduatında zirvede. 224 milyar 309 milyon lira ile Türkiye'deki altın mevduatlarının yüzde 32'sini barındıran mega kent, toplam mevduatın yaklaşık 3'te 1'ine sahip konumda.

Altın mevduatında ikinci sırada ise 77 milyar 252 milyon lira ile Ankara geliyor. Ankara'yı 42 milyar 927 milyon lira ile İzmir, 24 milyar lirayla Bursa izlerken 22 milyar 282 milyon lira ile Antalya beşinci sırada geliyor.

EN AZ ALTIN ORADA

Altın mevduatının en düşük olduğu illere bakıldığında ise ilk sırada gelen 301 milyon lira ile Ardahan oldu. 370 milyon lira ile Bayburt, 375 milyon lira ile Kilis ise sondan ikinci ve üçüncü sırada yer alan iller oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN