Otomobil direksiyonunda devrim! Elektrikli araçlar bunu da başardı

Otomobil direksiyonunda devrim! Elektrikli araçlar bunu da başardı

Alışılmışın dışında yapılan yeniliklerle sık sık otomotiv sektöründe adından bahsettiren elektrikli araçlar yeni bir tasarıma gidiyor. Otomobil direksiyonunda devrim diyebileceğimiz bu uygulama dünyaca ünlü o firmadan sonra şimdi diğerlerinin radarına girdi.

Son zamanların en gözde otomobillerinden olan elektrikli otomobiller her geçen gün farklı yeniliklerle otomotiv sektöründe konuşuluyor. Şimdilerde direksiyon değişikliği yapılacağına ilişkin konular konuşulurken Tesla’dan sonra o markalar da farklı direksiyon modellerine geçiş yapmaya karar verdi.

ÖNCÜ TESL’DAN SONRA ONLARDA BAŞLADI

İlk olarak Tesla da gördüğümüz kesik direksiyon tasarımı, ilk çıktığı zamanlarda sürücülerin tepkisine neden olmuştu. Ona rağmen sektörde hızlı bir yayılma görülürken kesik direksiyonun yanı sıra alternatif direksiyon modelleri de ortaya çıkmaya başlamıştı.

direksiyon.jpg

Elon musk'ın firması olan Tesla, kesik direksiyonu standart olarak sunmayı bıraktı lakin bazı Çinli firmalar yeni direksiyon tasarımlarıyla ön plana çıkmayı başardı. Geely, IM Motors, Jiyue gibi Çinli firmalar tasarladıkları yeni direksiyon modelleriyle merak konusu olurken yeni modeller ortaya çıktı.

direksiyon2.jpg

ELİPS Mİ U ŞEKLİ Mİ?

Tesla'nın otomobilleri elips direksiyona sahipken Cybertruck, Avatr 12, Chery Exceed Sterra ES ve Huawei'nin Luxeed S7 ise farklı bir alternatif olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar ise elips direksiyon tasarımının mı yoksa kesik tasarımının mı kullanışlı olduğunu düşünüyor.

direksiyon3.jpgdireksiyon4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN