Otomobil dünyasını sarsan gelişme! 2024'te o 3 model aramızda olmayacak... Büyük umutlarla piyasa girmişlerdi

Otomobil dünyasını sarsan gelişme! 2024'te o 3 model aramızda olmayacak... Büyük umutlarla piyasa girmişlerdi

2024 yılına çok kısa bir süre kala otomobil sektöründe herkese şaşırtan bir gelişme yaşandı. Büyük umutlarla piyasaya giriş yapan o modeller 2024 yılında tek tek aramızdan ayrılacak. 2024 yılında üretimine son verilecek 3 model belli oldu. İşte piyasadan çekilecek 3 araç modeli…

Otomobil sektöründe yaşanan gelişmeler dikkatle takip ediliyor. Piyasada birçok farklı fiyat ve modelde araç bulunurken bazıları piyasadaki yükselişini sürdürürken bazıları da umudunu kaybediyor. Büyük umutlarla piyasaya giriş yapan o araçlardan kötü haber geldi. 2024 yılında 3 modelin piyasadan çekileceği duyuruldu. İşte piyasadan çekilecek 3 araç modeli…

2024'TE PİYASADAN ÇEKİLİYOR

renault-zoe-2.jpg

2024 yılı ile birlikte otomobil firmaları da yeni bir sürece giriş yapıyor. Yeni nesil elektrikli araçlar revaçta olurken eski modellerin üretimine de son veriliyor. Yıllardır Türkiye'de satışı yapılan Renault Zoe model aracın geçtiğimiz gün İngiltere'deki satışları durduruldu. 2024 yılı Mart ayında ise aracın Türkiye'den de kaldırılacağı belirtildi. Hiç bek yerine 25.000 avro başlangıç fiyatı ile Renault 5 EV modelinin satışa çıkarılacağı aktarıldı.

mercedes-eqc.jpg

Türkiye'de satışı yapılan bir diğer araç ise Mercedes EQC'nin üretiminde de sona gelindi. mayıs 2023'te satışına son verilmesi beklenen aracın 2024 yılında piyasadan kalkması bekleniyor. Doğuştan elektrikli olmayan SUV model araç olarak piyasada yer alan bu aracın da 2024 yılında 800V mimarisi ile yeniden karşımıza çıkacağı belirtildi.

honda-e.jpg

Retro aracın sonu da retro oldu. Honda'nın retro bir tasarımda ürettiği ilk elektrikli otomobillerinden “E” Önümüzdeki ay rafa kaldırılıyor. Japonya'da üretimi sona erecek Honda E model araç için sipariş alımı da durduruldu. Türkiye'de resmi satışı bulunmayan kompakt aracın yerini kısa bir süre içerisinde yeni modelini alması bekleniyor. General Motors ile geliştirmek istedikleri ucuz elektrikli projesi bir süre önce iptal edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN