Özgür Demirtaş'tan akaryakıt zammı yorumu: "Krizle alakası yok" Zam sebebini açıkladı

Özgür Demirtaş'tan akaryakıt zammı yorumu: "Krizle alakası yok" Zam sebebini açıkladı

Ekonomist Özgür Demirtaş, akaryakıt ürünlerine bir kez daha yapılan zamın ardından sosyal medyada önemli bir paylaşım gerçekleştirdi. Paylaşımında, İstanbul'da motorin fiyatlarının 38 liranın üzerine çıkarken, benzin fiyatlarının da 38 liraya yaklaştığına dikkat çekti. Demirtaş, zamların temel nedenlerini açıkladı.

Akaryakıt ürünlerine yönelik zam dalgası hız kesmiyor. Gece yarısından itibaren benzin fiyatlarına 1 lira 55 kuruşluk bir zam yapıldı.

Bu son zamla birlikte, seçim sonrası sadece iki ay içerisinde benzin fiyatlarındaki toplam zam oranı yüzde 90,4'e çıktı. Bu artışla birlikte, İstanbul'da benzinin litre fiyatı 38 lira sınırına yaklaştı. Ankara ve İzmir'de ise benzin fiyatları 38 lirayı aştı.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre İstanbul'da motorinin litre fiyatı 38.34 liradan satılırken, benzinin litresi ortalama 37.71 liradan alıcı buluyor.

Bu benzin zammıyla ilgili dikkat çekici bir açıklama ise Profesör Doktor Özgür Demirtaş'tan geldi.

ZAMLARIN SEBEBİ...

opera-anlik-goruntu-2023-08-16-201013-twitter-com.png

Özgür Demirtaş'ın açıklamaları:

Benzine bir zam daha geldi. Bu zamların Dünya’daki krizle alakası var deniyor. Alakası YOK! Zamların bizim hatalarımız ile alakası var. Faizi indirdik, TL Çöp oldu, tabii artacak benzin! ne olacağını sanıyorduk?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN