Seçim sonrası dolar kuru senaryoları! Dünyaca ünlü bankadan flaş tahmin!

Seçim sonrası dolar kuru senaryoları! Dünyaca ünlü bankadan flaş tahmin!

Commerzbank, Türkiye'deki seçimlerin piyasalara etkisine ilişkin bir değerlendirme yayımlayarak, seçim sonrası dolar kuru tahminini açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...

Yabancı bankalar, Türkiye'de yapılacak seçimlerin piyasalar üzerindeki olası etkileriyle ilgili tahminlerini ve ekonomik görünüm raporlarını yayınlamaya devam ediyor. Son olarak Commerzbank, Türkiye'deki seçimlerin piyasalara olan etkisine ilişkin bir değerlendirme yayımladı.

TATHA GHOSE SEÇİM SONRASI TAHMİNLERDE BULUNDU

3

Commerzbank, Türk lirasının düşük oynaklık döneminden çıkabileceğini ve yıl sonuna doğru dolar/TL'nin 20, euro/TL'nin ise 22,8 seviyesinde olabileceğini öngörüyor. Bankanın Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucuna bağlı olarak Türk lirasının düzenlemeler ve sermaye kontrolleri ile sağlanan düşük oynaklık döneminden çıkabileceğini belirtti. Ghose, Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanması durumunda liranın oynaklığı artabileceğine işaret ederken, Millet İttifakı'nın kazanması halinde ise ilk aşamada piyasalarda olumlu bir tepki beklediklerini ancak küçük partilerin işbirliği veya politika uygulama sürecinde sorunlar yaşaması durumunda Erdoğan'ın geri gelebileceği beklentisiyle iyimserliğin kısa sürebileceğini belirtti.

Bankanın raporuna göre, haziran sonuna kadar euro/TL'nin 21,5, dolar/TL'nin ise 19,5 seviyesinde kalması bekleniyor. Ancak bu tahminlerin şimdilik sadece sembolik olarak nitelendirildiği vurgulandı. Türkiye'deki seçimlerin sonuçları, yanı sıra ekonomik göstergelerdeki olası değişikliklerin belirlenmesinde önemli bir rol oynadığından, bankaların görüşleri piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN