Sürücüleri isyan ettiren haber! Dev zam sonrasında bütün tabelalar değişti! İşte 21 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları…

Sürücüleri isyan ettiren haber! Dev zam sonrasında bütün tabelalar değişti! İşte 21 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları…

Motorine yapılan dev zammın ardından sürücülerin cebi yanacak. En çok araştırılan konular arasında yer alan akaryakıt fiyatlarında tabela var sil baştan değişiyor. Yapılan zam pompa fiyatlarına yansıtılması ile birlikte güncel fiyatlar da merak ediliyor. İşte akaryakıt fiyatlarındaki son gelişmeler…

Sürücüleri yakından ilgilendiren akaryakıt fiyatları hakkında araştırmalar devam ediyor. Dolar kuru yükselirken petrol fiyatları da yaşanan gelişmeden nasibini aldı. Türkiye piyasasında özellikle motorin olmak üzere tüm akaryakıt fiyatlarına zam yapılacağı belirtildi. 19 Mayıs 2023 tarihinde yapılan zam ile birlikte 20 Mayıs 2023 tarihinde akaryakıt fiyatları da zamlı olarak satılmaya başladı. 21 Mayıs 2023 tarihinde akaryakıt fiyatlarının ne durumda olduğu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte akaryakıt fiyatlarındaki son gelişmeler…

AKARYAKIT FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarına baktığımızda geçtiğimiz yıl ağustos ayına göre %150 oranında azaldığı görülmektedir. Bununla birlikte elektrik fiyatlarında 1 yıl öncesine göre %75 oranında düştü. Ham petrol fiyatlarında hafta başında düşüş görülse de Salı günü itibarıyla fiyatlar yeniden yükselişe geçti. Petrol fiyatlarının son bir hafta içerisinde 71 dolardan 74 dolara çıktığı görülmektedir. Bunun yanı sıra dolar kurunda görülen hareketlilik de akaryakıt fiyatlarını etkileyen bir diğer etken olarak karşımıza çıkıyor. Bankalarda 21,7509 TL'den işlem gören dolar kuru da motorin zamlarını tetikledi.

akaryakit-indirim.jpg


AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Motorin fiyatlarına 76 kuruş zam yapılırken güncel fiyat listeleri de belli oldu. Güncellenen rakamlar sonrasında akaryakıt fiyatları şu şekildedir:

İstanbul (Anadolu) Akaryakıt Fiyatları

V/Max Kurşunsuz 95: 19.76 TL/LT

V/Max Diesel: 19.33 TL/LT

V/Pro Diesel: 19.28 TL/LT

POGaz LPG: 10.47 TL/LT

İstanbul (Avrupa) Akaryakıt Fiyatları

V/Max Kurşunsuz 95: 19.81 TL/LT

V/Max Diesel: 19.39 TL/LT

V/Pro Diesel: 19.34 TL/LT

POGaz LPG: 10.74 TL/LT

akaryakit-indirimi.jpg

Ankara Akaryakıt Fiyatları

V/Max Kurşunsuz 95: 20.16 TL/LT

V/Max Diesel: 19.76 TL/LT

V/Pro Diesel: 19.71 TL/LT

POGaz LPG: 10.67 TL/LT

İzmir Akaryakıt Fiyatları

V/Max Kurşunsuz 95: 20.17 TL/LT

V/Max Diesel: 19.85 TL/LT

V/Pro Diesel: 19.8 TL/LT

POGaz LPG: 10.52 TL/LT

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN