Tesla alanlar bin pişman! 4 ayda 10 bin 200 tane satmışlardı ama…

Tesla alanlar bin pişman! 4 ayda 10 bin 200 tane satmışlardı ama…

Tesla alan binlerce kişi bu haberden sonra bin pişman olacak. 4 ay içerisinde tam 10.200 araç satılmıştı. Şimdi de müşteriler bir bir şikayet etmeye başladı. Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer'in görevinden ayrıldığı iddiaları da akılları karıştırdı. İşte tüm detaylar…

Tesla Türkiye hakkında önemli açıklamalarda bulunan Emre Özpeynirci, akıllara takılan soruları aydınlattı. “Tesla Türkiye'de neler oluyor?” başlığıyla yaptığı açıklamada detayları paylaşan Özpeynirci, öğrendiklerini takipçileri ile paylaştı. İşte tüm detaylar…

TESLA TÜRKİYE'DEN İLGİNÇ İDDİALAR

“Tesla Türkiye’de neler oluyor?” başlığıyla önemli açıklamalarda bulunan Emre Özpeynirci, Mürşit Ünat'ın Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer'in ayrıldığına dair ortaya attığı bomba iddiaların gerçek yüzünü paylaştı. Konuyu araştırdığına ifade eden Özpeynirci, “Türkiye’de 4 ay gibi kısa sürede 10 binden fazla aracı teslim eden Tesla’nın Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, bilmeyenler için Lufthansa’dan (Almanya) yani otomotiv sektörü dışından transfer edilen birisi.” dedi.

tesla.jpg

Otomotiv sektöründen gelmeyen bir isim olması nedeniyle sıklıkla eleştiri oklarının hedefinde yer alan Geçer, tüm bunlara rağmen az kişiyle tahminlerin üzerinde satış yapınca tüm dikkatleri yeniden üzerinde topladı. Son süreçte Tesla Merkezle yaşadığı anlaşmazlıklar yüzünden gergin olduğu ifade edilen Kemal Geçer, 2 haftalık yurtdışı tatiline çıkması ile birlikte dedikodu oklarının hedefi oldu.

ALT YAPI YETERSİZLİĞİ MÜŞTERİ MEMNUNİYETSİZLİĞİNE DÖNÜŞTÜ

Özpeynirci, Geçer’in Tesla Merkez ile yaşadığı anlaşmazlığın zayıf olan satış ve satış sonrasında gerekli yatırım desteğinin verilmemesinden kaynaklı olduğunu ifade etti. İstanbul dışında showroomlarının ya da doğru düzgün servis ve teslimat noktalarının bulunmaması bir problem haline dönüşürken Özpeynirci, “Bence Tesla, Türkiye’de bu kadar araç satabileceğini düşünmediği için en başta yapması gereken yatırımı aslında yapmamış. Şimdi Kemal Geçer yönetiminde 10 binden fazla araç teslim edip, buna rağmen yeterli satış sonrası noktası olmayınca, müşteri memnuniyetsizliği ortaya çıkmaya başlamış.” sözlerine dile getirdi.

tesla-arac.jpg

ÖNCE SİNİRLENDİ SONRA TATİLE ÇIKTI

Yaşanan anlaşmazlık nedeniyle duruma sinirlenen Kemal geçer'in yorgunluğunu gerekçe göstererek tatile çıktığı iddiaları gündemde yer alıyor. Özpeynirci, birinci ağızdan ayrılma ya da istifa gibi bir durumun olmadığını öğrendiğini ifade etti.

Emre Özpeynirci, en önemli detay diyerek “Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’deki görüşmesi sonrası Türkiye’de Starlink’i de Kemal Geçer’e bağladıklarını öğrendim.” dedi. Kemal Geçer'in 10.200 adetlik teslimatının ardından satışlarda biraz frene basacağı belirtilirken bu süreçte altyapı yatırımlarına ağırlık vermesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN