29 kişinin can verdiği yangının bilirkişi raporunda korkunç detay: Çıkış kapısı kapalı yangın sistemi çalışmıyor

29 kişinin can verdiği yangının bilirkişi raporunda korkunç detay: Çıkış kapısı kapalı yangın sistemi çalışmıyor

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'ta bulunan bir gece kulübünde çıkan yangının bilirkişi raporuna ulaşıldı. Raporda önemli detaylar ortaya çıkarken açık olması gereken çıkış kapılarının kapalı olduğu öğrenildi. Bununla birlikte raporda yangın söndür sisteminin de çalışmadığı kaydedildi.

Beşiktaş Gayrettepe'deki gece kulübünde çıkan yangın faciasına ilişkin detaylar, bilirkişi raporuyla birlikte ortaya çıktı.

CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik'in canlı yayında açıkladığı bilirkişi raporuyla ilgili detayları paylaştı. Faciada yaşamını yitiren 29 kişinin ardından, detaylı soruşturmanın yanı sıra bilirkişiler de incelemelerde bulunmuştu.

ÇIKIŞ KAPILARI KAPAYLIYDI

Raporda, yangının çıkış nedenine dair görüntülerden yanıcı maddelerin iş yerinde depo edildiğine dikkat çekildi. Ayrıca, açık kaynak yapıldığı ve bu kaynak çapaklarının yangını daha da büyüttüğü belirtildi. Özellikle gerekli olan çıkış kapılarının kapalı olduğu ve bu durumun faciayı daha da derinleştirdiği rapor edildi.

YANGIN TÜPLERİ BOZUKTU

Yangın söndürme sisteminin çalışmaması da raporda dikkat çeken noktalardan biriydi. Gece kulübünde yangın tüpleri bulunmasına rağmen, tüplerden bir kısmının çalışmadığı tespit edildi. Bu durum, yangının kontrol altına alınmasını güçleştirdiği ve faciayı daha da trajik hale getirdiği ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak Çağdaş Evren Şenlik, şunları aktardı:

"Raporda görüntülerden yanıcıların iş yerinde depo edildiği not edildi. Bunun yanı sıra açık kaynak yapıldığı ve kaynak çapaklarının da etrafa sıçrayarak yangını daha da büyüttüğüne dair not edildi. Gerekli olan çıkış kapılarının da kapalı olduğu ifade edildi.

Yangın söndürme sisteminin de çalışmadığı belirtildi. Bu noktada, gece kulübünde tüpler vardı ama bir kısmı çalışmıyordu. Bu da raporda yer alıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN