Araba almak isteyenler dikkat yarın başlıyor! 700 bin araç piyasanın altında satılacak: Resmi gazetede yayımlandı

Araba almak isteyenler dikkat yarın başlıyor! 700 bin araç piyasanın altında satılacak: Resmi gazetede yayımlandı

Araba almak isteyen vatandaşlar bu haber tam da sizin için, büyük fırsat yarın başlıyor! 700 bin adet araç piyasanın altında rakamlarla satışa çıkacak. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar…

Yedieminler otoparkında bekletilen ve hacizli olan araçlar, hukuken muhafazasına gerek kalmadığı için yarın itibari ile satılmaya başlayacak. Şuan için 700 bin aracın satılabilir durumda olduğu bilinirken araçlar piyasa değerinin yüzde 10 ila 15 daha altında satılacak. Dolayısıyla araba almak isteyenler daha uygun fiyatlara araba alabilir. İşte konuya ilişkin detaylar…

YEDİEMİN OTOPARKINDAKİ ARABALAR SATILIYOR

İcra ve İflas Kanunu'na eklenen geçici 20. maddeyle Yedieminler otoparkında bulunan hacizli araçların artık icra hukuk kapsamında muhafazasına gerek kalmadığı için malların satılmasına ilişkin tebliğ 18 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlandı. Öte yandan uygulama sürecinin ise 1 Kasım tarihinde yürürlüğe girmesine karar verildi. Tarafların menfaati ve kamu yararı için yapılan bu uygulama ile yüzbinlerce aracın satışa çıkması söz konusu.

ic-foto-1-002.jpg

Haciz kararı kalan ve hala Yedieminler otoparkında duran mallar, kanuni istisnalar dışında ilk olarak mülkiyet sahibi borçlu tarafından alınabilecek. Eğer borçlu malını teslim almazsa rehin hakkı sahibine malı alma imkanı verilecek.

HAKLAR KULLANILMAZSA KIZILAY’A DEVREDİLECEK

Sunulan haklar kullanılmadığı takdirde hem sicile kayıtlı mallar hem de diğer mallar kamu yararı gözetilerek kanunda yer alan bedel karşılığında MKE A.Ş'ye devredilecek. Bunun yanı sıra satış ya da mülkiyet devri gibi bir durum söz konusu olduğunda elde edilen bedel muhafaza edilerek hak sahiplerine ödenecek.

Eğer mallar MKE A.Ş’ye devredilmezse çürümeye bırakılarak hem çevreye hem de ülke ekonomisine zarar vermesinin önüne geçilmesi adına bedelsiz olarak Türkiye Kızılay Derneği’ne devredilecek. Bahsi geçen malların elektronik satışına ise yarın başlanacak.

ic-foto-2-003.jpg

700 BİN ARAÇ SATILABİLİR HALDE

Yedieminler otoparkında şuan hali hazırda tam 2,2 milyon adet hacizli araç bulunmaktadır. Lakin şartlara uyan ve tasfiyesi mümkün olan bir milyon araç var. Bu araçlardan ise 300 bini kullanılmaz halde iken 700 bini satılabilir durumda.

ic-foto-003.jpg

PİYASA DEĞERİNİN ALTINA SATILACAK

Satılabilir araçlardan 200 bini 5 yaş altında yani oldukça genç arabalar. Bu veriler kapsamında 700 bin adet ikinci el aracın piyasaya girmesi bekleniyor. Öte yandan yapılacak olan ihalede araçların piyasa fiyatının yüzde 10-15 altında satılacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN