Bakanlık çocuklu ailelerin imdadına koştu! e-Devlet üzerinden başvuranlara 3 bin 38 TL ödenecek

Bakanlık çocuklu ailelerin imdadına koştu! e-Devlet üzerinden başvuranlara 3 bin 38 TL ödenecek

Çocuğu okula gidenlere bakanlıktan müjde geldi. Çocuk başına ödeme yapılacak. Şartları karşılayan ailelere çocuk başına 3 bin 35 TL para verileceğini açıklayan bakanlık başvuru şartlarını da yayınladı. Çocuğu ilkokul orta okul liseye gidenler başvuru tarihini kaçırmasın

Dar gelirli ailelere destek ödemesi yapan devletten çocuğu okula giden ailelere yardım parası vereceğini açıkladı. Şartları karşılayan ailelere çocuk başına ödeme alabilecek. İşte başvuru detayları ve şartlar

İlkokul, ortaokul, lise seviyesindeki öğrenciler için sağlanan 3 bin 38 TL’lik yardım yapacak olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk başına ödeme yapacak. Peki, bu destek ödemesinden yararlanmak için hangi şartlar gerekiyor?

2914144-810x458.jpg

12 AY BOYUNCA ÖDEME YAPILACAK

12 ay boyunca yapılan destek ödemesi düzenli olarak her ay hesaplara yatacak. Hanede kişi başına düşen gelirin, net asgari ücretin 1/3’ünün altında olması yani 1.833,45 TL’den az olması gerekir.

Başvuru e-Devlet üzerinden yapılacak. Ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden şahsen başvuru yapmanız gerekir. Ödemeler çocuk sayısına göre değişiklik göstermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN