Başak Demirtaş eşinin tutuklanmadan önceki konuşmasını paylaştı

Başak Demirtaş eşinin tutuklanmadan önceki konuşmasını paylaştı

Başak Demirtaş, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan eşi eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmadan önceki son Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmasını sosyal medyadan paylaştı. Başak Demirtaş, 2016 tarihli konuşmada "güçlü bir muhalefet bloğu" vurgusu yapan eşinin konuşması için "Söyledikleri halen ne kadar da geçerli, değil mi?" diye sordu.

Başak Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eşi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 1 Kasım 2016 tarihli, tutuklanmadan önceki son TBMM grup toplantısında, "güçlü bir muhalefet bloğu" vurgusu yaptığı konuşmasının bir bölümü sosyal medya hesabından paylaştı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ RETWEET ETTİ

Güçlü bir muhalefet bloku kurulması ve Türkiye’ye alternatif bir demokratik iktidar seçeneği sunulması gerektiğine işaret ederek demokratik muhalefet bloklarına kapalı olmadıklarını vurguladığı konuşma Demirtaş'ın da kendi hesabından retweet edildi.

'SADECE AYAKTA KALMAK DA YETMEZ; DEVİRMEMİZ LAZIM'

Demirtaş’ın konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çok daha ağırları da geliyor olabilir. Daha, sırada var. Öyle görünüyor. Bu gibi durumlarda, dayanışma tabii ki çok önemli. Yan yana durmak tabii ki çok önemli. Ama hep savunmada kalmanın da bir anlamı yoktur. Bizim bunları yenmemiz, alt etmemiz, tepe taklak etmemiz lazım. ‘Tedirginim, çocuğumun, kendimin, ailemin geleceği için artık büyük bir korku yaşıyorum’ diyen herkesin karşı hamle yapması gerektiği bir dönemden geçiyoruz. Sadece ayakta kalmak da yetmez. Devirmemiz lazım.

Güçlü bir muhalefet bloğuyla, Türkiye’ye alternatif bir demokratik iktidar seçeneği sunmamız lazım. Şu faşist bloğa mecbur muyuz yahu? Şu faşist blok kendinde bu cesareti görüyor da, 'biz yüzde 50 oy alırız” diyor da eşitlikten, özgürlükten, adaletten, birlikte yaşamdan, kardeşlikten yana olanlar olarak bizler neden yüzde 60 oy alamayacakmışız. Demokratik muhalefet bloklarına ilkesel düzeyde hiçbir zaman kapalı değiliz. Sokaktaki taban da aslında buna kapalı değil.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN