Bu yıl takdir ve teşekkür alan öğrencilere müjde! Devlet 5.105 TL para verecek: Hemen ailenizle başvurun!

Bu yıl takdir ve teşekkür alan öğrencilere müjde! Devlet 5.105 TL para verecek: Hemen ailenizle başvurun!

Karne heyecanına birkaç gün kala öğrencilerin yüzünü güldürecek haberler paylaşıldı. Öğrencilere harçlık verilecek! Tüm detaylar haberimizde.

Bu Cuma günü 2022-2023 eğitim öğretim dönemi sona erecek ve öğrenciler karne alacak. Başarılı olan öğrencilere ödeme yapılacağı açıklandı! Peki ödeme tutarları ne kadar? Şartlar neler? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KARNE HEYECANI BAŞLADI

Öğrencilerin yaz tatili heyecanına son birkaç gün kaldı. Bu sene 16 Haziran Cuma günü 2022-2023 eğitim öğretim dönemi sona erecek ve öğrenciler 3 aylık bir tatil dönemine girecek. Karne günü karnesi iyi olan takdir, teşekkür belgesi alan öğrenciler için verilecek harçlık ödemeleri de merakla araştırılıyor. Başarı teşvik programı olarak belirlenen ödemeler de veliler tarafından merak ediliyor. 

Öğrencilere Başarı Teşvik Ödemesi Detayları

Başarı teşvik programı olarak başlatılan ödemelerde karnesi iyi olan başarılı öğrencilerin teşvik edilmesi için ödeme yapılacak. Devlet okullarında eğitim gören ve sosyal destek alan ailelerin çocukları ödemelerden faydalanabilecek. Ödemelerde asgari ücret tutarında ödeme yapılacak. Aynı zamanda üniversite öğrenimi gören öğrenciler de bu ödemelerden faydalanabilecek. Öğrencilerin eğitime olan ilgilerinin artması ve başarılarının artmasını sağlamak için başlatılan başarı teşvik programı kapsamında meslek lisesi öğrencisi olan ve lise sonrası meslek edindirme kurslarına giden gençlere de asgari ücret tutarında ödeme yapılacak. Aynı zamanda aynı ailede merkezi sınavlara ve yarışmalara katılmak istemeleri halinde de maddi destek verilecek. Ödemelerin detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşılacak. Ödemeler için Bakanlık tarafından 1.5 milyar TL bütçe ayrıldığı paylaşıldı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN