Çocuğu okula ailelere devlet desteği! Başvuranlara 3 bin 38 TL nakit yardımı yapılacak

Çocuğu okula ailelere devlet desteği! Başvuranlara 3 bin 38 TL nakit yardımı yapılacak

Enflasyonun sürekli olarak yükselmesiyle birlikte birçok aile geçim sıkıntısı çekmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçim sıkıntısı çeken dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemesinde bulunmaya devam ediyor. Bu kez çocuk masraflarında oluşan yükü azaltmak adına çocuğu olan ailelere destek ödemesi yapılacak. Peki başvuru şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

DESTEK ÖDEMESİ DETAYLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan destek ödemelerine yenileri eklenmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile birlikte çocuklu ailelere destek ödemesi yapılacak. Son yıllarda sürekli olarak artan enflasyon ile birlikte geçim sıkıntısı çeken dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere destek verilmeye devam ediliyor.

Yeni yardım ödemesi ile birlikte okula giden çocuğu bulunan ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere destek verilecek. Yardımdan faydalanmak için ailelerin bazı şartları sağlaması gerekiyor. Destek ödemelerine dair yapılan duyuru sonrasında detaylar paylaşıldı.

Başvuruları kabul edilen ailelere destek kapsamında 3 bin 38 TL nakit desteği yapılacak. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere, anaokul, ilkokul ya da lise düzeyinde eğitim süreci devam eden çocuğu bulunan ailelere destek ödemesi için başvurunda bulunabilir.

kredi-ertelemeleri-nasil-yapilir-kredi-erteleme-kosullari-46318.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek ödemelerinden faydalanabilmek için bazı şartları sağlamanız gerekir. Bakanlık tarafından başvuru yapan ailelerde aranan şartlar ise şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Ailede 18 yaşından küçük okuyan birey bulunması,
  • Ailenin maddi yetersizliğinin bulunması şeklinde sıralandı.

s-57e309bdbc7fee880c91760247576389662b1d59.webp

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğu eğitim gören ailelere destek vermeye hazırlanıyor. Destek ödemesinden faydalanabilmek için şartları sağlamanız ve başvuruda bulunmanız gerekir.

Okullu çocuğu olan ailelere verilecek destek ödemesinde 30 bin 38 TL tutarında nakit ödeme yapılacak. Başvuru işlemleri için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz. Destek başvuru detayları şu şekilde;

  • Bireyin ilk olarak E-devlet uygulamasına giriş yapması gerekiyor.
  • Giriş işlemi gerçekleştirildikten sonra arama butonuna Sosyal Ekonomik Destek yazması gerekli.
  • Aile ve Sosyal Yardımlaşma Bakanlığına ait olarak çıkacak seçeneğe tıklamaları gerekli.
  • Son olarak ise başvuru için gerekli olan bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girerek başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN